Meidän elämäämme on heinäkuun alusta rytmittänyt ja määrännyt kotimme remontti. Asumme kahdelle ihmiselle juuri riittävässä paritalohuoneistossa, mutta remonttia pakenimme työnantajan omistamaan tyhjään taloon.

Remonttia on urakoinut pääasiallisesti mies, joka katselee minua aamuisin wc:n peilistä. Se on tavallaan hullua. Parastahan olisi antaa nuo työt hoidettavaksi ammattilaiselle. Meillä urakoitsijan valintaan vaikutti eniten se, että ne ammattilaiset ovat melkoisen hinnakkaita. Ystävämme pyysi ammattilaisia tapetoimaan olohuoneen seinän, muutaman metrin, ja lasku oli lähes 1000 euroa.  Meillä olisi varmaan maksanut ainakin 10000 pelkät työpalkat.

Niinpä, koska en pysty hankkimaan 4 kuukaudessa kymmentätuhatta euroa, päädyin tekemään itse. Olen käyttänyt ammattilaisia ainoastaan lattian laatoituksissa ja sähkötöissä. Samoin LVI-ammattilaista on käytettävä lähipäivinä, mitä maksaneekaan. Purkamiset, hiomiset, rakentamiset, maalaukset, tapiseeraukset ja esim. parketin asennukset ja listoitukset olen tehnyt tai teen itse.  Keittiökalusteet teki firma, mutta itse asensin kalusteet paikoilleen.

Kaiken tämän työni hoitamisen ohessa. En suosittele kenellekään, ellei ole omaa kokemusta takana, kuten minulla on – tosin yli neljännesvuosisadan vanha kokemus.  Työkaluja olen saanut ystäviltä lainaksi, että ei ole tarvinnut ostaa jiirisirkkeliä, käsikutteria tai käsisirkkeliä.

Kyllähän siinä on monta kertaa joutunut istumaan ja miettimään. Tai kyselemään niiltä, jotka tietävät. Sellaisia on onneksi löytynyt.

Lähinnä tulee mieleen tästä remontinteosta Erkki-Mikaelin ohje:

”Mene tutkituttamaan pääsi”

4 kommenttia artikkeliin ”Remontinkorjuuta

 1. Äej

  Olisin kommentoinut, ja kommentoinkin, mutta tuhkana tuuleen katosi kun sisään kirjoittautuminen on viimeisen päälle tuskallisen monimutkaista.

  (katotaan onnistuukohan tämä koepallo…)

  Tykkää

 2. Tuljhan tämä…. Harmi, että katosi kommentti, minulla on aina ”työmaallani” vehkeet hukassa, etsiskelen aina akkuporakonetta, kynää, vatupassia tai vasaraa ison aikaa.

  Tykkää

 3. pah!
  sehän läpäisi nyt seulan.
  Sen edellisissä yrityksissä vain tulin sanomaan, jotta otan osaa – mutten remonttiisi muuten kuin kaukokatseella.

  Vanahan o.kotitalon omistajana tuskasi tunnen. Täälläpäin tähän ikkään onneks jo niin paljon kerääntynyt kavereita jotta apu on lähellä ja tuttujen ammattimiesten saanti helppoa.

  Saati jos tarvikkeet viittiis noutaa naapurimaasta niin kuin nuo tapetit: http://hikkaj.blogspot.fi/2014/08/taa-taa-tapettirullaaa.html
  (siinä ohessa veronkiertobensat 50 snt/l.)
  Mutta oma ryllinkinsä siinäkin puuhassa.

  Tykkää

  1. Meijän tapetit on kanssa naapurimaasta, mutta siitä meitä lähemmästä. Tosin se oli raisiolainen Maricken, joka myyjänä toimi, velipojan (rautakaupan myyjä) toimiessa suosiollisena avustajana.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s