Uskomattoman lämmin ja kaunis toukokuu on vaihtunut uskottavan viileään, mutta edelleen rutikuivaan kesäkuuhun.

Huomenna, ylihuomenna ja sunnuntaina olisi tilaisuudet siten, että kaksi on lämmittämättömissä tiloissa, yksi peräti ulkona. Sentään viikkoon mahtuu kaksi tilaisuutta ihan oikeassa, lämmitetyssä kirkossakin. Viikon ohjelmassa on ainakin Brahmsia, Bachia ja Buxtehudea vakio-ohjelmiston lisäksi.

Kevät oli sellainen, että mieleen tuli isovanhempieni käyttämä termi ”kevätkutsunnat”. Ihan lähinaapuriakin olin saattelemassa viran puolesta, ja kymmeniä muita, valtaosaltaan tuntemattomia. Monta ihmistä siinä kohtasi, monenlaista porukkaa tapasi, sellaisia, joiden läheltä joku oli jäänyt matkasta pois, saavuttanut päätepysäkkinsä.

Eilen kävin hakemassa toimistolta lomautuslapun. Syyskuun alkupuolella saan ylimääräiset kaksi viikkoa lomaa, ellei sitten TE-toimisto osoita siksi aikaa jotain työtä. No, jos osoittaa, niin sitten menen töihin, ellei osoita, pidän lomaa. Ilmeisesti kolmesta päivästä tuolta kahdelta viikolta saa oikein työttömyyskorvausta. Sellaista olen nostanut viimeksi kaksikymmentäkaksi vuotta sitten, joten en koe hirveää häpeää siitä, että Kauppalehden,

правда рыночной экономики

sanoin syön nyt heidän pöydässään.

Sotesta jauhavat radiossa ja televisiossa ja vielä lehdissäkin uuvutukseen asti. Onneksi ehdin saada itseni auttavaan kuntoon ennen tätä mylläkkää. Oikea polvi pitäisi vielä jossain kohdassa korjuuttaa, mutta onneksi se ei ole akuutti. Voihan siitä ihan hyväkin tulla, siitä sotesta siis. Tai voi olla tulematta. Näin matkan päästä näyttää siltä, että sitä on tehty vähän niinkuin huoltoaseman baarissa käytyjen keskustelujen pohjalta, tosiasioita sivuuttaen ja miettimättä asioita yhtään omaa nokkaa pitemmälle. Ei se varmaan kuitenkaan niin ole, mutta näin poliitikkoja sisäsyntyisesti vierastava ajattelee tällä tavalla.

Kyllähän puolueista hyötyä on, ne ovat monelle korkea-aktiivisten tunteiden kaatopaikka. Moni kannattaa niitä kuten kannatetaan jääkiekkojoukkuetta, jonkin irrationaalisen tunteen perusteella. Näin on sitten aina syypää valmiina, takkuileepa sote tai järisee maa tai ei tule tänä vuonna mustikoita. Se on sen puolueen syy, joka on kauimpana omasta, usein irrationaalisesta vakaumuksesta tai politiikkauskosta.  Ja näin se on ja tulee olemaan, sillä olen sitovasti osoittanut jo aiemmin, ettei ihminen mikään hirveän rationaalinen olento ole.

Jos nyt joku kokoomuslainen, kepulainen, demari, persu tai vihreä tai kukavaanmuu on varma uskossaan, niin tuossa puoluekentässä minä olen vastaavasti vapaa-ajattelija, ellen peräti ateisti… agnostikko nyt vähintään (Uskonnon suhteenhan olen valkoinen kristitty heteromies, sitä pahinta lajia – sikäli kuin on Helsingin Sanomia,

Правда Хельсинки

ynnä muita tiedotusvälineitä uskominen).

Mutta toisaalta olen vähän niinkuin tapahtuma- tai tokaisuhetkellä alikersantti Hietanen, häntä mukaillen: ”kyl remokratia varma hyvä o. Mut paljo turha tyätä nee sen sotes kans tekevä. Tommossi maakunti ja valinnanvapauksi ei tarvit. See joka tahtoo valit, maksako itte. ”

No, olkoon tämän päivän tajunnanvirtapakina tässä. Siirryn tästä soittopöydän ääreen, leväytän telineelle papereita, joihin painetuille vaakaviivoille ja niiden väliin on sijoitettu kuvioita, joilla musiikki on muistiin merkitty.

Täytyy välillä tehdä siis jotain oikeaa.

Jos tätä joku lukee, niin oikein hyvää ja mukavaa viileää kesäpäivää sinullekin!

3 kommenttia artikkeliin ”Sormet kontassa – kylälukkarin tajunnanvirtaa

  1. No myöpä koitetaan jaksaa. Pittää lähteä korjuuttammaan auton peräkoukun sähköpuolta. Vasta laitatin, ja sen jälkeen purkaa pikku hiljaa akkua, ettei kaikki hienouvet ja kotkotukset pellaa. Ja jos ei hiljattaisen turistireisun jälkeen Lentoparkissa oltu, niin lähtemätä kottiin ois jiännä, ei niät inahtanukkaan. Vaan kun tuli sieltä auto, jossa on nykyautolle sopivaiset kaapelit, niin johan läks.
   Jakselkaahan sielläi!

   Tykkää

   1. äej

    meille kävi muuten samoin jokunen vuosi sitten: eteläst tultiin keskiyön jälkeen – eikä inahtanutkaan auto, puoliso taisi.
    Vaan onneks apu tuli kuten teille.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s