Äijän ajankohtainen studio täällä,  hyvää päivää.

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle. Näin oli joskus sekä SDP:n että Kokoomuksen vaalimainoksissa, taisi olla jopa samoissa vaaleissa.
Valtiovaltaan liittyvään keskusteluun liittyvä vallankäyttö puolestaan kuuluun Helsingin ja Ilta-Sanomille, Iltalehdelle, Yleisradiolle, kenties jopa tässä järjestyksessä.

Vähän aikaa näytti siltä, että nyt tulee maahanmuuttovaalit. Sopulijoukko, kuten taisi Mauno Koivisto lehdistöä nimitellä, mässäili seksuaalirikoksilla. Tämä teema alkaa olla taka-alalla tai jopa unholassa, paitsi tietenkin niillä, joita asia henkilökohtaisella tai läheistasolla koskee.

Nyt sitten tuli tuo vanhustenhoito, yksityistämiset ja niin edelleen. Siinä sitä on kuulkaa ollut parannettavaa ja petrattavaa oikeastaan niin kauan, kuin on vanhaksi ylipäänsä eletty. Ei kannata opposition sen kummemmin kuin hallituksenkaan rintaansa röyhistellä. Kansalaispassivistin ajankohtaisen studion päätoimittaja on varsinaisen virkansa puolesta vieraillut hoitokodeissa ja sairaaloiden osastoilla vuositasolla kymmeniä kertoja.  Jossain asiat ovat hyvin, jossain huonommin.

Vanhukset meillä on ollut aina, mutta ei ole heillä suuriäänisiä keskusjärjestöjä. Eläkeliitto, Eläkkeensaajat, Kansalliset Seniorit ym. saattavat toki tehdä jotain ystävätyötä, mikä on aivan julmetun arvokasta, jos näin on. Mutta puolustuskyvyttömiä kun ovat, saavat vanhukset sitten maata pahimmillaan lääketokkurassa ja vaipoissaan niin kauan kunnes armollinen viimeinen noutaja tulee, parhaimmillaan vaikka semmoisessa hoitopaikassa, jossa pääsee istuskelemaan yhteisissä tiloissa, jossa voi hiippailla vaikka kissakin ilahduttamassa.  Läheiset ovat monesti toisella puolen maata kokien työn, perheen ja velkojensa kanssa selvitä.  Ihmisarvoista hoitoa saavat monet, joillekin tulee sitten osaksi se tainnutuslääkkeillä ja vaipoilla elävien kuolleiden makuutuspaikaksi säästetty kolkko osasto, jossa ei ole raikkaan ilman tuulahdustakaan.

Ihan pikku vinkki vain oppositiolle: ei kannata tuosta elämöidä. Enemmän kannattaisi miettiä, mistä löytäisi rahat kunnolliseen hoitoon. Voisiko vaikka kaikkia tuloja verottaa samoin perustein? Enkä nyt tarkoita sitä, että rikkaat on putipuhtaaksi ryöstettävä, vaan jotain kohtuullista. Jos vaikka meikäläinen maksaa veroina ja erilaisina maksuina hyvinkin kolmanneksen tuloistaan (joo, korkeamman veroprosentin aikana palkasta meni sama osa kuin nytkin muualle kuin omalle tilille, verotuksen keveneminen on kepulais-kokoomukselainen silmänkääntötemppu, joka ei yhtään häviä sosiaalidemokraattis-vihervasemmistolaisille silmänkääntötempuille), niin voisi miljoonatuloista hyvinkin 40 prosenttia maksaa. Siis semmoinen lievä progression.

Mikä se olisi sellainen vaaliteema, joka kansalaispassivisti-äijän saisi liputtamaan? Olen nähnyt niin monet vaalit, niin monet hallitukset. Olen nähnyt senkin ajan, kun niillä ei ollut itselle mitään merkitystä, oli paljon suuremmat murheet päällä.

Lopputulemana olisi kai  leppävirtalaisen kaukaisen sukulaisen toteamus tai teesi hieman omin lisäyksin maustettuna: Kelvollinen on sellainen hallitus, joka ei haetuta öisin tai muutenkaan ihmisiä kuulusteltaviksi tai hakattaviksi mielipiteiden, etnisen taustan tai uskonnon vuoksi.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö minulla olisi mielipiteitä. On, ja paljon. Voin suoralta kädeltä sanoa, etten tykkää yhtään nykyisestä hallituksesta, on ollut ihan mieletöntä kähmintää ja suhmurointia niiden valinnanvapauksien ja maakuntien kanssa.  Puolustelevat sillä, että tekevät eivätkä puhu, mutta ehkä sittenkin se puhuminen ja kunnollinen selvittely olisi parempi vaihtoehto…

No joo, äijästä ei noihin hommiin toisaalta ole ollenkaan. Enkä oikeastaan tiedä, kuuluisiko minun edes kommentoida näitä, kun oma osallistuminen on sitä luokkaa, että eurovaaleja lukuun ottamatta käyn aina vaalipäivisin kopissa.

Enkä kannata oikein mitään puoluettakaan, en ainakaan sillä lailla kuin jotkut kannattavat.  Tyhmintä puoluekannatusta on kai se, että otetaan joku ja fanitetaan kuin jalkapallo- tai jääkiekkojoukkuetta, irrationaalisin perustein.  Tuohon kannatustyyppiin kuuluu loputon vastustajan mustamaalaaminen tökeröillä kehäpäätelmillä höystettynä.

Äijän ajankohtainen studio päättyy tähän. Elää pitää, ja hiplotella! Ainakin ennen sitä aikaa, kun maataan osastolla vaipoissa ja lääketokkurassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s