Tätä kirjoitettaessa on vaalihuoneistojen sulkemiseen tunti ja yksitoista minuuttia. Sen jälkeen alkaa tulospalvelu syytää meille uteliaille ensiksi puolueiden kannatusennusteita, sitten lopulta läpi pääseviä ehdokkaita.

Mitäpä täällä kansalaispassivistin vaalistudiossa asiasta tuumitaan? No, ollaan koetettu olla vaikuttumatta kannatusmittauksista. Sillä mitäpä ovat muuta eri tahojen julkaisemat kannatusmittaukset kuin tahtoa vaikuttaa äänestäjiin. Inimene on laumaeläin, onhan tuo nähty.

Viimeistään kello 22 ollaan siinä tilanteessa, että tiedotusvälineet spekuloivat hallitusneuvotteluita. Mitä miettii tästä kansalaispassivisti? He, no sitä tietysti, että jos tuleva hallitus, onpa se minkä värinen tahansa, ei lähetä edustajiaan hakemaan kansalaispassivistia tai muita vastustajiaan kuulusteltavaksi ja hakattavaksi, niin kyllä sen kanssa aina jotenkin pärjää.

Tietenkin on niin, että Äijä on sitä heikompaa ainesta. Elänyt aika monen väristen hallitusten aikana, ei koskaan valtaeliitissä, vaan siellä vähäisempien joukossa. Niinpä sitä on tässä vajaan 60 vuoden aikana opittu, että vähin vaadittava on riittävästi. Asioita hoitamaan pyrkivät ne, joilla on jotain etuja valvottavanaan. Kansalaispassivisti, lähes 30 vuotta sitten syrjäytynyt, ei jaksa puolueuskovaiseksi ryhtyä.

Nykyinen pikkuporvarillinen elämä on onnenkantamoisen tuomaa, itsellä saati jollain harjoitetulla politiikalla ei siihen sanottavampaa vaikutusta ole. Ainut poikkeus tähän on joskus säädetty velkasaneerauslaki, jonka perusteella minä entinen syrjäytynyt olen nykyinen pikkuporvari.

Tyytyväinen olen nykyiseen merkityksettömään  pikkuelämääni, ehdottomasti.  Siksi olen se, mikä olen, Kansalaispassivisti. Kunhan jotenkin tästä elämästä läpi pääsen, niin se riittää…

4 kommenttia artikkeliin ”Kylläpä jänskättää

 1. äej

  nyt oot kyllä ihan väärällä kanavalla: nyt ydinkysymys kaikilla suomalaisilla on se, miten käy USAn ja Suomen välisessä naisten jääkiekon maailmanmestaruuden ratkaisevassa otattelussa. Kiekko putoaa jäähän samalla kellonlyömällä kun vaalihuoneistojen ovet sulkeutuvat.

  Tykkää

   1. huonostipa tuossa kävi: kaltoin kohdeltiin – vääryys voitti! (taas yhen kerran)
    Vaan ei ihan niin huonosti köynyt kuin tulevan perjantain kärsijälle.

    Tykkää

 2. Niin meinaat siinä kiekkopelissä?
  Toisaalta tulevan perjantain kärsijälle kävi ensinnä huonosti, vaan pianhan tuo tuosta tokeni.
  Niin varmaan kiekkoväkikin.
  Ja politiikka on kierloa pelijä, sanoi muuan kotipitäjäni mies, siellä noustaan ja lasketaan, kuuluu asiaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s