Että siis kerran vielä.
Kerran vielä, mitä?
Kehtaako sitä näin ilmastoahdistuksen päivinä tunnustaakaan? Uskaltaako jakaa ystävilleen kuvia?

Olemme lähdössä matkalle. Viikon päästä näillä hetkillä pitäisi Helsinki – Vantaalta puhaltautua ilmaan alumiininen pötkylä, joka kuljettaa parisataa ihmistä reilun kellonkierron ilmojen halki. Kun maahan tömähdetään, on alla kumipuu- ja banaaniviljelymetsää, Andaamienmeri. Maakunta on nimeltään Krabi, samoin kuin lentokenttäkin.

Sieltä matkaamme pikkubussilla pari tuntia, tulemme lautalle, joka vie meidät saareen. Edelliskertoihin erona on se, että rantautumis- ja pääsaaren välillä on nyt sentään silta, se oli neljä vuotta sitten tekeillä.

Turismiahan tämä kaikki. Me länsimaalaiset matkaamme siis 850 kilometrin päähän Päiväntasaajasta, pohjoisen puolelle. Jos illalla on kirkas taivas, Otava eli Iso Karhu näkyy väärin päin. Etelän Risti siis taitaa jäädä näkemättä.

Mitä sitä siellä sitten tehdään? No he, ollaan niitä keskimääräisiä turisteja. Käydään snorklausretkillä pari kolme kertaa. Vuokrataan joko skootteri tai sähköpyörä, että päästään käymään kylillä.  Muuten vain haljuillaan beacheillä, uidaan meressä. Auringonpalvontaa emme osaa tehdä, mutta suojauduttava siltä kyllä on. Eikä sovi unohtaa meduusasuojapukuja, jollaiset vaatekaapissa on.  Se on leikitön paikka, jos kohtaa meduusan, vaikka Portugalin sotalaivan!

Takaisin lennellään sitten pari viikkoa myöhemmin. Henkilöautollamme aiheutamme noin 20 kilon hiilidioksidipäästöt, lennolla vähän enemmän. Juna- ja bussimatkoista en osaa vielä sanoa.

Kuinka kehtaamme? Siinäpä kysymys.

IMG_2198

4 kommenttia artikkeliin ”Da capo

 1. Kehdatkaa vaan, minunkin puolestani 🙂 En ole vuosiin lentänyt minnekään (ei ole rahaa), joten ihan normitasapainon nimissä ei haittaa, vaikka lähdettekin reissuun 😀

  Nauttikaa!!

  Tykkää

  1. Kiitos Susu. Kyllä tässä itsekin taidetaan olla suunnilleen viimeisiä kertoja tällä tavoin liikkeellä. Raivo tulee sekä ilmastoaktivisteilta että ns. patriooteilta.

   Liked by 1 henkilö

   1. Siihen olen pyrkinyt. Olen perinjuurin väsynyt kaiken sorttisiin öyhöttäjiin.
    Nuoruudessani ilmestyi Eppu Normaalin albumi Aknepop. ”Rääväsuita ei haluta Suomeen” kappaleessa oli sanat: ”Kaikki pikku r–kkarit huutaa lokeroistaan: Ellet ole puolellamme, olet meitä vastaan”.
    Melkein yhtä ajankohtaista kuin Pentti Haanpään koko tuotanto, jota olen viime päivinä tavaillut. Jälleen kerran.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s