Jotenkin on päässyt menemään myöhään illalla, mikä on kohdallani harvinaista. Tavalisesti olen nukkumassa jo iltakymmenetä viimeistään, herätäkseni aamulla varhain.

On ollut niin sanottu vapaapäivä, ei yhtään tilaisuutta, mistä seikasta en ole murheellinen.

Huomisaamuna aion herätä ennen kahdeksaa, ja laittaa riisipuuron kiehumaan. Sen keittelen kypsäksi, puoli kymmeneltä tulee kylään ystävä, jonka kanssa olemme vuosikausia vuoron perään keitelleet joulupuurot. Jo tänään keitin mustikkakiisselin, ei sekameteliä tällä kertaa. Vaimoni sanoi, että mustikkakiisseli on parempaa, ja niinhän se onkin. Kotimaiset, itse kerätyt marjat antavat sen parhaan maun.

Kuten olen jo kai väsyksiin asti jankannut, olen koko joulukuun ajan kieltäytynyt herkullisesta joulupuurosta ihan huomisaamun tähden.

Jouluna laskeutuu vieläkin kotiin sellainen taikapiiri. Kuusta saattaa katsella, leikittää kahta kissaa, käydä vaimon kanssa kävelyllä. Tämä tuli mahdolliseksi toissa vuonna, kun minulle tehtiin se iso huolto, lihavuus- ja polvileikkaus. Tänäänkin käveltiin yli kymmenen kilometriä, eikä tunnu missään. Jos vielä muutama päivä sitten kotiin tuomani jouluamaryllis alkaa pyhien aikana kukkia, niin tämä alkaa olla täydellistä. Vaan jos välipäiviin menee, niin sopii sekin.  Amaryllis on ehdoton suosikkini.

Sain sellaisen kaksikymmentä vuotta sitten kuorolaisiltani jouluaamuna, ja siitä lähtien olen siitä tykännyt. Ei niitä ihan joka joulu ole ollut, kun niitä jouluja on ollut kaikenlaisia tässä matkalla, mutta viimeiset kymmenen vuotta on useimmiten tuo pramea ja upea kukka sulostuttanut kotimme ilmapiiriä jouluisin.

En tahdo ottaa kantaa maailman asioihin . Olen kovasti surrut niiden puolesta, jotka elävät rynnäkkökiväärien armoilla ja kuulosalla, mutta eipä minun myötätuntoni taida heitä hiukkaakaan auttaa, vaikka kuinka tahtoisin. Mielenrauhani ei järkkynyt itäsuomalaisen kirkkoherran maailmanloppusaarnasta. Enemmänkin mietin miesparan henkisen terveyden tilaa. Mutten ole herraa koskaan tavannut, joten minkäpä hänelle voin.

Olen lukenut tässä parina iltana Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan kirjaa Huipputuloiset. Se on ainakin puoleen väliin asti todella hyvä kirja, joka kannattaa lukea. Kirjoittajat tuntuvat olevan sangen objektiivisia kertojia. Toinen, odottamassa oleva kirja on Jessikka Aron Putinin trollit.

Muuten eloni on rauhallista. Jouluaattona menen kello kuusitoista soittamaan aattohartauden, mukana on miesten lauluryhmä. Joulupäivänä menen kymmeneksi soittamaan sanajumalanpalveluksen, jossa on naisten lauluryhmä. Eli varsinainen haastavampi urkumusiikki jää pois kummassakin. Kunhan virret säestelen, ja säestelen nuo ryhmät.  Kotona olen soitellut mm. Bachin Pastorellaa, josta aion ainakin ensimmäisen ja toisen osan ihan esittää 29. päivän messussa tuossa naapurikirkossa.  Lisäksi aion soittaa työkaverini säveltämän kappaleen virteen 32 samana päivänä.

Näin kuluu elämäni tässä kohdalla.

Toivotan blogini muutamalle lukijalle hyvää joulua. Saakoon nämä muutamat päivät olla teitä virkistämässä. Jos kristittyjä olette, tiedätte, minkä tähden vietämme. Jos ette ole, nauttikaa muuten näiden talven pimeimpien päivien autuaallisesta rauhasta ja vapaudesta.

3 kommenttia artikkeliin ”Muutama minuutti ennen jouluaattoa

 1. Makuasioista ei kai pitäisi väitellä, mutta makuasia ei liene se, että artisti esittää televiisiokonsertissa kirkon alttarin edessä Adamin Aatun joululaulun puhetekniikalla rumpuin ja kitaroin toteutetulla säestyksellä. Onneksi nykytekniikalla löytyi äkkiä netistä Jussi B:n versio vastapainoksi. Monta kertaa sitä piti soittaa, ennenkuin paha elämä hellitti. Jos tämä meno jatkuu, niin kohta ne tulee, jos ei mustalla autolla, niin sitten valkotakkiset miehet noutamaan. Onneksi joulu on aika harvoin.

  Hyvää jouluenväliä ja uutta vuotta!

  Tykkää

  1. Kavi…
   Se oli kyllä pöyristyttävä esitys, ja menetti tämä baritoni kerralla minun luottamukseni. Savonlinnassa esitti ihan oikeaa roolia jokunen vuosi sitten, tosin ei ollut esityksen paras laulaja hän silloinkaan.
   Ensimmäinen ajatus oli esitystä kuullessa se, että minkätähen sitä ei passannu oikein esittee…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s