Elämänpiirini on kuluneen reilun 58 vuoden piirinä ollut kohtalaisen laaja, ja tuttavikseni ja ystävikseni on tullut riemunkirjava joukko eri tavoin asioista ajattelevia ihmisiä.

Rikkauteni on ollut se, että olen ollut milloin rakennusduunareiden, milloin uraohjusten, milloin yrittäjien, milloin viranhaltijoiden joukossa, ja olen varmaan oppinut Konsta Pylkkäsen tavoin katselemaan maailmanmenoa vähän laajemmasta näkökulmasta.

Yhdelle politiikkauskovaiselle ystävälleni sanoin kerran tomaatintaimia kastellessani, kun hän haki nimikirjoitustani johonkin kannatuskortteihin, että en minä semmoiseen lähde, mutta myönnän kyllä, että jos ihminen johonkin kööriin liittyy, niin hän tekee sen taatusti hyvästä syystä.

Mutta olen juuri tuohon ystävääni juuri nyt vähän tuskastunut,  kun hän jakaa Facebookiin toistakymmentäkin artikkelia päivässä, ja minä en niitä jaksaisi. Alunperin hyväksyin hänet kaverikseni siksi, että kiinnostaa tietää, mitä hänelle kuuluu. Jaettujen juttujen perusteella hänelle on käynyt Juice-vainaan sanoin niin, että ”jos otat johtajaks jonkun muun, hänen puolestaan joudut sä tappeluun”. Mutta jos sydämensä halusta niin tekee, niin mikä siinä sitten.

Mutta näin luontoa rakastavalle kansalaispassivistille on käsillä parhaat ajat. Joka päivä näkee uusia lintulajeja, ja pihassa pyrehtii jo ainakin nokkosperhosia ja välillä jopa suruvaippoja. Tämän päivän uushavainto oli räkättirastas, punarintoja on ollut, ja tänäänkin vielä kiuru räpisteli peltojen yllä. Muun muassa. Sorsalintujen kirjo on runsas, samoin yksilöiden määrä. Juuri eilenkö se oli, kun ihastelin, että jos pesintä onnistuu, niin on monen sorsalintulajin tilanne erittäin hyvä.

Nämä luonnon ihanat tapahtumat lakaisevat alleen tympeän politikoinnin. Yritän sietää ystäviäni, jotka tuohon tyhjänpäiväisyyteen intohimoisesti osallistuvat (politiikka ja politikointi ei sinänsä ole tympeää , mutta kylläkin yksisilmäinen kehäpäätelmäpolitikointi yököttää). Ehkäpä hekin saavat kevään edetessä vaikka tomaatintaimia tai jotain oikeaa hoidettavakseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s