Vuosiloman kolmas viikko neljästä alkaa olla lopuillaan. Niinpä palautan mieleeni 1990- luvun, kun Esko Aho luotsasi maallemme uutta suuntaa. Sain tuolloin pitäviä työmaita vain kesäisin, kahdeksi, kolmeksi kuukaudeksi. Syksyt, talvet ja keväät sain vain kanttorin tuurauksia, niin ja satunnaisia myymäläauton ajokeikkoja.

Tuolloin nimittäin usein mietiskelin, että minkähänlaista olisi pitää kesälomaa. Semmoinen oli ollut kesällä 1984, kun olin suuressa rakennusfirmassa töissä. Siellä pistettiin työmaa seisoksiin heinäkuuksi. Sitten vuonna 1997 minulla oli kuin olikin kesäkuu lomaa. Ja siitä pitäen joka kesä. 1998 vain oliko se pari viikkoa, 2003 muutama hassu päivä, muuten ne säädetyt päivät. Vuoteen 2012 asti 30 päivää, sen jälkeen nämä julkisen puolen kadehditut ja vihatut 38 päivää.

Silloin 1990- luvulla tuntui ihan käsittämättömältä, että jollain saattoi olla kesällä kuukausi lomaa ja talvellakin vielä viikko. Minulla oli vain nämä lyhyet pätkät töitä parhaana loma-aikana ja muutoin sitä työttömän luksuselämää, jossa kirjoitettiin siihen lappuun, että työtön työtön työtön. Ja kun tuo aiemmin mainittu pääministeri varmaan ihan hyvää tarkoittaen sääti sen sovitellun päivärahan, joka niinä vuosina teki lyhyiden työpätkien vastaanottamisesta ainakin p-aukiselle kannattamatonta.

Nyt olen kesäloman syvähorrosvaiheessa. Kun joutui tovin tätä työläppäriä bloggaamista varten avatessa miettimään, että mikä se oli se salasanakaan ollenkaan. En ole avannut työsähköpostia saati työkännykkää kertaakaan, enkä muuten avaakaan. Kerkiää ne sitten elokuun puolellakin.

Tavaillut olen sitä Volter Kilven Alastalon salissa- kirjaa, ja nauttinut ihan kympillä Härkäniemen ja Pukkilan tuumailuista.

2 kommenttia artikkeliin ”Heinäkuun loppupuolella

    1. Näinhän se Herkko tosiaankin. Ja kun Kalle ja Arvinpässykkä – vai oesikko ollu Puolakka-Eino – suo-ojan kaivussa hätistivät Herkon kevyempiin hommiin, murrasi hän olevansa pansuunilla.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s