Koronavirus tulee taas, siitä ei ole epäilystäkään. Äijä pesee kätensä, sillä koronauutisten silloin talvella tultua päätimme, että pysymme koreasti kotimaassa niin kauan kuin on tarpeen.

Minulla on ollut koronarajoitus koko ikäni. Jossain kyläpaikassa lapsena peliin tutustuin ja ihastuin. Kyllä sitä pyydettiin, mutta ei saatu. Oliko syynä pienet tilat vai haluttomuus kuulla pelin mäiskettä, en tiedä. Isä olisi helposti osannut laudan tehdä, erinomaisen taitava tekomies kun on.

Tulevana pyhänä on vielä ihan messu tuossa kotikirkossa. Palannemme striimattuihin sanajumalanpalveluksiin viimeistään syyskuussa. Voi olla jopa pakkolomatkin esissä, mutta onneksi olen oppinut tekemään sekä ruis-, seka- että vehnäleipää hapanjuurella, ja nämä ovat paitsi hyvää, myös halpaa ruokaa.

Lisäksi on se aika vuodesta, kun ihminen elää vaikka ”metän roskilla”. Maa kun tuottaa juuri nyt kaikkinaista hyvää, kuten mustikoita ja kanttarelleja.

Toissapäivänä tein kantarelleilla täytettyjä kesäkurpitsoita. Tein näin.

Poimin kasvimaalta kaksi hyvän kokoista kesäkurpitsaa. Aiemmin olin hakenut metsästä kantarelleja ja puhdistanut ne ja keittänyt pannulla kokoon ts. haihduttanut niistä liian veden.

Halkaisin kesäkurpitsat pitkittäin veitsellä, ja koversin ne tavallisella ruokalusikalla Siten, että kuoren alle jäi noin puoli senttiä kasvin lihaa vai mitä se on. Sitten hain kasvimaalta kaksi sipulia ja kasvihuoneesta kaksi kypsää tomaattia. Pesin sipuleista mullat pois ja leikkasin ne renkaiksi viipaloimalla. Sitten laitoin pannulle neitsytoliiviöljyä kuumenemaan ja ne sipulirenkaat siihen kuullottumaan. Samaan aikaan kuutioin tomaatit. Otin jääkaapista niitä kokoon keitettyjä kantarelleja ja laitoin sipulien kanssa pannulle muhimaan. Sitten lisäsin kesäkurpitsasta kovertamani sisuksen ja kuutioimani tomaatit siihen sekaan, annoin muhia hyvän aikaa rauhassa miedolla lämmöllä kannen alla sekoitellen välillä.sitten lisäsin vielä sinne hautuneen kesäkurpitsansisuksen ja tomaatin sekaan kuutioimaani fetajuustoa ihan piisalle asti. Kiersin pari kolme kierrosta pippurimyllyä seoksen päällä ja hämäytin vähän.

sillä välin olin latonut koverretut kesäkurpitsanpuolikkaat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ja nyt otin sen pannun ja täytin sen sisällyksellä ne koverretut kesäkurpitsanpuolikkaat. Siihen päälle ripottelin ihan reilusti mozarella-juustoraastetta, ja vetäisin vielä tilsitistäkin pari viipaletta, joskin pelkällä raasteellakin pärjäisi. Päälle ripottelin oreganoa ja hainpa vielä ulkoa tuoretta timjamia, riivin lehdet irti ja laitoin siihen päälle. Välimerellinen tuoksu valtasi keittiön.

Laitoin täytetyt kesäkurpitsat 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Juuston ollessa kullanruskeaa otin paistoksen pois, siirsin kesäkurpitsanpuolikkaat laakeaan vuokaan ja peittelin leivinpaperilla. Iltamyöhällä laitoin vuoan jääkaappiin, ja seuraavat päivät ylöslämmitimme noita täytettyjä kesäkurpitsoita ja söimme pääateriaksemme. Sienten ohella oivallista täytettä ovat jauheliha, pensaspavut tai mikä itse kukaisellekin maistuu.

Mutta se koronavirus. Sitä vältelkäämme, se ohittakaamme. Nyt on sikäli parempi aika, että luonto on ollut raskaana ja tuottaa kaikkinaista hyvää syötävää runsain mitoin. Silloin kevättalvella ei näin ollut.

Samaa tulee olemaan se, ettei tapahdu mitään eikä tarvitse mennä mihinkään.

2 kommenttia artikkeliin ”Äijän koronarajoitukset

    1. Kuuluu tänne meille olevan tulossa laiva lastinaan 12 koronapotilasta…. hoh hoi, saapi sannoo että hoh hoi…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s