Kun tulin tänään töistä, lukaisin jutun Daniel Ellsbergistä, joka paljasti, että muun maailman ohella jopa Suomi olisi voinut tulla tuhotuksi ydinsodan puhjetessa.

Siltähän se silloin 40 vuotta sittenkin tuntui, kun Reagan kävi sitä vaalikampanjaansa. Tähtien sota, rajoitettu ydinsota.

Reagania pidetään ns suurena presidenttiä. Senkun pitävät, minun kannaltani hänen suurin ansionsa on jossain mustavalkoisessa elokuvassa, jossa hän lausuu kuuliaisesti käsikirjoitukselle sanat: ”I’m good for nothing”.

Amerikkalainen ystäväni Stuart on nähnyt Reaganin suuruuden, eikä ole ihastunut. Stuart pitää pohjoismaita sosialistisina, ja ihailee systeemiämme. Että meillä noin suurin piirtein kouluttautumisen peruste on motivaatio ja ns lahjakkuus eikä raha kuten isänmaassaan. Ja että ihmiset hoidetaan vaivoistaan, vaikkei ole maksettua vakuutusta. Eikä lapsen synnyttyä ole välttämätöntä alkaa säästää ja sijoittaa, jotta saisi jälkeläisensä koulutettua ja elämän syrjään kiinni. Obamasta Stuart piti, Trumpia hän inhoaa. Stuart pitää puolisonsa Julien kanssa Wisconsiniss majataloa, ansaisee 67-vuotiaana elantonsa siten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s