Kännykässä on jotenkin vakiona tuo Twitter. Sieltä pompsahtaa ilmoituksiin aina näitä keskusteluja, kun on aikanaan tullut tuohon Twitteriin ilmoittauduttua, ja sitten laitettua se kännyköihin päälle. Oma vika.

Keskustelun taso on vähän samanlainen kuin ennen kotikylän Shellin baarissa tai jossain kaljakuppilassa.

Se on ero siihen entiseen, että nämä kyläbaarien ja huoltoaseman kahvioiden tasoinen keskustelu pompsahtaa tänä päivänä kaikkien ihmeteltäväksi vaikkapa Twitterin tai Facebookin välityksellä. Ennen sanomalehdet toimitettiin, ja niissä pääsi asenteellisistakin kirjoituksista läpi vain ne, jotka päätoimittaja uskalsi työnsä puolesta läpi päältää. Twitteriä tai Facebookia ei sillä tavalla toimita kukaan, vaan algoritmit etsivät tiettyjä sanoja tai ilmaisuja, ja jos joku osaa ne väistää, pääsee läpi minkälainen julistus tahansa.

Ei se niin eroa niistä entisistä Shellin, Unionin tai Esson baarien keskusteluista. Ne vain nämä pienelle piirille tarkoitetut keskustelut näkyvät tänä päivänä kaikille. Ei ole poliittisen keskustelun kulttuuri tavallisten tattanoiden keskuudessa kaiketi oleellisesti muuttunut. Kun joku ennen sanoi huoltoaseman baarin tai paikallispubin pöydässä kitkeriä kommenttia sen tai tämän hallituksen toimista, se on vain siirtynyt kaikkien nähtäville Twitterissä tai Facebookissa tai sanomalehtien verkkosivustojen kommenttipalstoilla.

Twitteristä, Facebookista tai lehtien keskustelupalstoilta on turha etsiä varsinaisesti kelvollista keskustelua, enemmän ne on semmoisia tunteenpurkauksia. Suuri osa ihmisiähän kannattaa vaikka puolueita, kuten kannatetaan iskelmälaulajia, rock-yhtyeitä tai urheilujoukkueita.

Ei tässä sen enempää nyt. On tulossa työläs viikonloppu monenlaisten toiveiden ja omien laatimusten vuoksi. Sen tähden olen tänäänkin istunut tuntikausia kotisoittimen äärellä ja ottanut sormiini sunnuntaina aikomiani kohtalaisen vaatimattomia soittoja.

On toivottu sitä ja tätä toimituksiin, ja ne toki toteutan, jos mahdolliseksi näen. Olen valmis tekemään seurakuntalaisen toiveen eteen 6-10 tuntia töitä, sehän on työtäni. Lisäksi toivon itse itseltäni sitä, että soitan sunnuntaisin jotain sellaista, mitä en ole ennen soittanut. Tulevana sunnuntainakin kahden kappaleen verran. Uskon, että kuulijanikin, vaikkeivät sitä sanoitakaan, ajattelevat pitkälti samoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s