Käyttäydyin tänä aamuna sinua kohtaan joskus klo 9 jälkeen vähemmän fiksusti. Sinä soitit minulle, ja minä vastasin. Olin liikkeellä autolla, korvillani oli kuulokkeet. Puhelimen hälytinäänen soidessa painoin oikean korvani vieressä olevaa nappia ja sanoin nimeni. Niin minua on opetettu muinoin puhelimeen vastaamaan.

Sinä sanoit nimesi ja ketä edustat ja vielä toivotit hyvää päivää. Sitten sanoit olevasi iloinen, että tavoitit minut, ja soittavasi sen johdosta, että teillä (siis työnantajayritykselläsi) on kampanja Suomen Ku…

Tuossa kohdassa painoin epäkohteliaasti nappia. Myönnän toimineeni tahdittomasti tai jopa tökerösti. Tiedän, että yrität vain ansaita elantoasi. Tässä surkeassa maailmantilanteessa on vain niin, ettet ole löytänyt muuta mahdollisuutta kuin mennä telemarkkinointifirmalle töihin. Se on häpeä tälle yhteiskunnalle. Minäkin olen koettanut ansaita leipääni myyntihommissa. Siihen aikaan bisnes lähti vastuullisuudesta, ja sinun käyttämäsi soittorasiateoria oli hymähdelty tapa yrittää myydä. Siihen aikaan kehotettiin panostamaan siihen, että asiakaskin koki saaneensa kaupoista jotain hyötyä, ja että asiakassuhde jatkui.

Minulle ei bisneksessä hyvin käynyt, eikä se ole koulutuksen, vaan ihan omien ominaisuuksieni vika.

Minun korpitaivalvuosieni aikana vain kävi niin, että ne opit, joilla minua bisnekseen opetettiin, joutuivat häpeään. Tärkeintä oli tuottaa lisäarvoa osakkeenomistajille nopeasti (sehän oli tarkoitus minunkin opinnoissani, mutta kestävämmin), ja näin tuli vaikka perintä- ja puhelinmyyntibisnes tärkeiksi.

Niinpä kaveri, kun aloit minulle sitä soittorasiaasi pyörittää, tuumin, ettenpä viitsi sinua sen enempää kuunnella, ja painoin nappia kesken selityksesi. Sait lopettaa repliikkisi kesken, enkä ole tästä seikasta ylpeä. Itse olen vielä kuukausipalkkainen, ja tiedän sinun olevan tulospalkkainen. Olemme eriarvoisessa asemassa.

Ei se sinun vikasi ole. Se on niiden vika, jotka sinulle kertoivat niistä huimista kuukausiansioista, joihin lajisi parhaimmat yltävät. He tietävät puhuvansa kaikin tavoin hyvässä asemissa olevista, joita on vähemmän kuin kymmenes ammattisi harjoittajista.

Sinä et välttämättä niihin ansioihin yllä. Kenties saat pari tonnia kuussa, jos olet oikein hyvä. Kenties pääset parempiin ansioihin, jos joskus löydät paremman myytävän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s