Sattuipa kansalaispassivistin silmiin tänä aamuna uutinen, jossa Lumilapio- palkinto oli myönnetty Karoliina Paanasen ja Jarno Liskin tekemälle jutulle, jonka julkaisi itse Suomen Kuvalehti. Palkinto myönnetään ansiokkaasta tutkivasta journalismista. Juttuhan käsitteli sittemmin eroamaan joutuneen valtiovarainministeri Katri Kulmunin Tekir- yhtiöltä saamia koulutuksia, jotka oli maksettu virheellisesti julkisista varoista. Kulmuni- parkahan teki kai velkaa maksaakseen rahat takaisin, mutta kakka oli jo housuissa, eikä auttanut muu kuin erota tehtävästä.

Kansalaispassivisti ehdottaa Hiekkalapio ja sanko – palkintoa Iltalehden toimittaja Jarno Liskille, joka vallan aina alttiina vahtikoirana paljasti, että Sanna Marinin 3-henkisen perheen aamupalat maksatetaan verovaroista.

Näin toimittaja Jarno Liski on kunnostautunut aina valppaana vallan vahtikoirana, jolta mikään vääryys ei jää huomaamatta! Kansalaispassivistikin on turvallisella mielellä, sillä että jos vuosittainen 3600-4500 euron (pääministerin aamupalalasku on kuulemma 300 euroa kuukaudessa) vääryys ei jää huomaamatta, niin epäilemättä toimittaja havaitsee kaikki suuremmat suhmuroinnitkin.

Mutta kansalaispassivistikin vapisee pelosta. Koskahan aina valpas toimittaja havaitsee, että virassaan kansalaispassivisti on saanut lukuisia etuja, jotka eivät muille kuulu. Ainakin kolmesti kuluvana vuonna kansalaispassivisti on saanut töissä aamupalan maksamatta siitä senttiäkään.

Tarkkaan ottaen koko kansalaispassivistin elämä on tässä katsannossa vääryyttä pullollaan. Hänen kaikki ateriansa toukokuusta 1996 lähtien on maksettu julkisista varoista, sillä hänen saamansa palkka on tuosta ajankohdasta lähtien maksettu ahkerilta kansalaisilta ulosmitatuista veroista. Sama on tilanne esimerkiksi poliiseilla, opettajilla, valtion, kuntien ja kirkon virkamiehillä. He kaikki ovat saaneet palkkansa veronmaksajien varoista.

Kuka on riippumaton, kuka on itsellinen? Yrittäjäkö? Hänen aamupalansa, lounaansa, päivällisensä ja muutkin maksavat hänen asiakkaansa! Entä sellainen, joka itse viljelee ruokansa? Eikö mokoma hänkin saa jotain tukiaisia? Mistä löydämme sen, joka maksaa ihan itse aamupalansa tai edes iltakaljansa?

Viedäänpä ajatus vielä asiallisesti ottaen loppuun. Ajatellaanpa vaikkapa perhettä, joka käy isovanhempien luona kylässä. Isovanhemmat saattavat valmistaa jopa kokolihaa sisätävän aterian jälkeläistensä perheelle. Eikö esim. naudan kokolihapihvin sisältävän aterian verotusarvo olisi ainakin 50 euroa? Possunlihalla 40 euroa, kasvissosekeiton ainakin 25 euroa?

Jos kerran pääministeri, niin sitten kansakin, eikö totta? Ehdotan seuraavaa verotushinnastoa kyläilytarjoiluihin: Kahvi tai tee 5 euroa, kera korpun tai piparkakun 8 euroa, kera leivotun vehnäisen leivoksen kuten pulla, korvapuusti tai sämpylä enintään 2 täytteellä 10 euroa. Nämähän ovat kaikki siis verotuksen ulkopuolisia hyötyjä, jos oikein ymmärrän. Aterioista ehdotan seuraavaa: Kasvis- herne- tai jauhelihakeitto kerä voin ja leivän ja maidon tai muun juoman 12 euroa, jauhelihaa tai seistä valmistettua kalavalmistetta sisältävä ateria 13 euroa, kokolihaa tai esim. ahventa, siikaa tai kirjolohta sisältävä ateria 22 euroa. Jos kylässä saa chateaubriandia tai merilohta tai merianturaa, kuuluu verottajalle ilmoittaa 32 euron ateriaetu. Juomapuolelta kahvin tai teen mainitsinkin. Mutta lasillinen vettä, mehua tai maitoa 1 euro, olut, viini tai lonkero 3 euroa/0,33 litraa, viina, akvatiitti, viski, tequila tai konjakki 3,80 euroa per annos.

Koteihin tulee jakaa ilmoituslomakkeet näistä tarjoiluista, joista tulee ilmetä myös, kenelle on tarjottu.

Toimittajien vilpittömyyttä ja riippumattomuutta voi vain ihailla. Varmasti he seurasivat tarkkaan myös edellisen, täysin epäpoliittisen ja isänmaan asialla olevan hallituksen toimia kuten haukat.

Voiko joku auttaa kansalaispassivistia? Koska pääsemme täydelliseen oikeuden tilaan, jossa kaikki maksavat syömisensä ja juomisensa ihan itse?

Toivottavasti toimittaja Jarno Liski ottaa huomioon nämä kansalaistenkin suhmuroinnit ja veronkierrot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s