Niin olivat sitten kunnallisvaalit.
Jos minulta kysytään, että miten ne menivät, niin vastaan, että ihan hyvin.
Tiettävästi ei harjoitettu vaalivilppiä, eikä missään hyökätty hallintorakennuksiin eikä kai ketään kyyditetty toisen valtakunnan rajalle.

Toisaalta ne menivät sillä tavalla huonosti, että 45% oli sitä mieltä, että se on yks hailee. Kansalaispassivisti kävi kyllä uurnilla, ja kävi jopa niin, että äänestämäni henkilö tuli valittua, mikä on kohdallani harvinaista.

Mutta minkä vuoksi väki jätti äänestämättä?
Kauniin kesäsunnuntainko? En usko. Onko muka yli puolet sellaisia, jotka piutpaut antavat kesäsunnuntaille? Eihän siinä touhussa mene kuin hetki.

Kansalaispassivistin valistunut arvaus on se, että äänestämässä kävivät ne, joilla on jotain asioita ajettavana. Ne, jotka eivät käyneet, kokivat, että heidän äänestämisellään ei ole mitään merkitystä.

Jos nyt jonkun pitäisi peiliin katsoa, niin poliitikkojen. Lehdistössä ja kai muuallakin oli vaalipuheiden teemana valtion velkaantuminen. Kyseessä oli kuitenkin kunnallisvaalit. Äänestimme siis asiasta a, mutta poliitikot puhuivat asiasta ö.

Kyllähän normaali ihminen, joka lukee edes jotain muuta lehteä kuin niitä, joiden nimissä on ilta- , tajuaa, että kunta-asiat ovat tykkänään eri asia kuin valtakunnantason puoluejärjestöjen pottuilu toisilleen.

Ainahan äänestämishommassa on kyse siitä, että ostat sian säkissä. Ne ehdokkaat kertovat tavoitteistaan, mutta koska meillä ei diktaattoreita valita, niin enemmän tai vähemmän tavoitteet vesittyvät. Niistä asioista kun päätetään porukalla, eikä siinä (onneksi) mikään yksittäinen puolue pääse sanelemaan. Aina ollaan kompromississa. Se on pelin henki, ja niin on hyvä.

Ajatellaanpa, että vaikkapa Kokoomus saisi sanoa, miten mennään. Kaikki mahdollinen ulkoistettaisiin ja nykyiset työttömyyskorvauksen saajat joutuisivat töihin eurolla tunti parhaassa tapauksessa paikallisesti sovittuna työaika klo 6-22 7 päivää viikossa. Entäpä jos demarit tai vassarit sanoisivat, milloin pelut pieniä on. Omaisuus pitovaatteita myöten menisi valtiolle ja verotettavaksi. Et saisi askelta ottaa ilman lupakirjaa. Entäpä jos Kepu sanoisi? Sitten maailma vasta hulluksi menisi. Olisi sen seitsemänsataatuhatta maakuntavirastoa päälliköineen ja jäsenkirjakellokkaineen. Eikä ne pääsisi sille kuuluisalle iltalypsylleenkään ollenkaan. Entä jos persut määräisivät? No tietenkin kaikki ulkomailta tulleet passitettaisiin takaisin kotiin, tuosta meidän autotehtaalta ja Närpiön puutarhoilta lähtisi tekevät kädet sen siliän tien. Jos viherkäiset taas meitä hallitsisivat, menisi homma itujen syönniksi ja ne aitaisi meidät kehäkolmosen merenpuolelle, jossa olisi polkuautobussit joilla liikuttaisiin minkä liikuttaisiin.

Jos nyt joku porukka jäi haukkumatta, niin pyydän nöyrästi anteeksi.

Ihmiset eivät ole suinkaan tyhmiä. Asian vierestä puhuminen saa sen sijaan päättäjäkandidaatin vaikuttamaan vähän yksinkertaiselta…

3 kommenttia artikkeliin ”Kansalaispassivistin vaalireflektointi

  1. Juu, niin se on. Vielä voisi sanoa että jotta josko RKP pääsisi valtaan niin kaikki rahat ohjattaisiin rannikkoseuduille ja purjehdussatamiin sekä rikkaiden säätiöille. Oikeasti ajatellen täällä tuo Anders sai eniten ääniä jopa paljon suomenkielisitäkin vaikka Purrakin kansanedustajista oli ehdolla ja mielestäni Andersin esiintyminen on rauhallista ja asiallista eduskunnassakin. Politiikkansa sisällöstä en tiedä mitään. Jututin launataina häntä lyhyesti että kun kerroin pyöräilyharrastuksestani sanoi että on jo tehnyt esityksiä ettäpä tuolle ikiaikaiselle Kuninkaantielle tehtäisiin kilometritolppien kunnostus. Aikoinaan ajelin ja kuvasin niitä, niin havaitsin että Espoosta alkaen ne on kunnostettu ja kirjoitettu myös oheen tien historiaa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s