Tänään lauantaina päivä oli sangen ihana tuonne kello neljääntoista saakka. Sitten alkoi sataa, ja lämpötila laski sellaisiin peruslukemiin, olisiko jotain viisitoista astetta tuolla ulkona. Vettäkin vähin ripeksi, ja tässä odotellaan kunnon sadetta. Pihanurmi on kuolleen ruskeaa, kun en missään tapauksessa sitä rupea keinokastelemaan. Keinokastelen ainoastaan hyötykasvit, kuten tomaatit ja kurkut, joita viimeksimainittuja on niin paljon (yhdeksästä siemenestä ja yhdestä ostotaimesta), että pitää oikeasti suunnitella maustekurkkujen tekoa. Erinomaisen runsaasta tomaattisadosta teemme tietenkin tulista tomaattikeittoa, jonka teossa puolisoni on erinomainen.

Aamusella puoliso mainitsi, että Yle Areenassa on katsottavana elokuva The Florida Project, jonka katsomista mitä jyrkimmin suosittelen. Siinä näytetään kauneimmillaan, mitä Petteri Orpon, Annika Saarikon ja Maria Ohisalon noin muun muassa voimallisesti vaatimat työllisyyspäätökset tulevat meilläkin aikanaan saamaan aikaan meillä täällä Suomessakin. Lisään vielä joukkoon Ylen Ykkösaamun kolumnisti Jari Ehnroothin, joka ravisteli minut eräänä kesäisenä aamuna vuonna 2017 hereille. Olin tuolloin toipumassa isohkosta leikkauksesta, ja tyrmistyneenä kuuntelin senkertaisen kolumnin. En nimittäin ollut tuon kaltaiseen kyynisyyteen törmännyt koko elämäni aikana oikeastaan koskaan, ja olen sentään kasvanut keskisuomalaisessa patavanhoillisessa kunnassa, jossa oli jossain vaiheessa perussuomalaisenemmistö valtuustossa!

Nämä ”työllisyyspäätökset” ovat käsittääkseni nämä: Meille pitää saada aikaiseksi ns. halpamaa, jossa tulee tehdä, jos ei lahjakas ole, töitä viidenkymmenen sentin tuntipalkalla (Juhana Vartiainen: Eihän palkalla ole tarkoitus tullakaan toimeen) ja ylistää sitä armollista tahoa, joka työn antaa. Tätähän me täällä Kokoomuksessa ja myös me täällä Keskustassa ynnä etenkin me täällä Perussuomalaisissa ja Vihreissä ajamme.

Oi tätä ihanaa pyrkimystä, jota me kaikki täällä Kokoomuksessa, Keskustassa, Perussuomalaisissa ja Vihreissäkin ajamme. Ja me täällä Demareissa ja Vasemmistoliitossakin siihen loppuviimeksi suostumme, sillä tokihan on talouskasvu kaikkien meidän tavoite ja maali.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s