Tänä päivänä on suosittu haukkuma- tai luokittelusana ”vihervasemmistolainen”.

En ollenkaan puutu tässä siihen, mitä tuo sana asiallisesti ottaen merkitsee, vaan mitä se merkitsee vähän yksinkertaisten keskuudessa.

Oli Italiassa ennen semmoinen pääministeri kuin Silvio Berlusconi, joka Pohjoisen Liittoineen oli kommunismia vastaan.

Ja mikä olikaan Berlusconille kommunisti? No he, semmoinen, joka rohkeni sanoa hänelle vastaan.

Meillä ns. fiksussa pohjolassahan ei tuollaiseen alennuta… Paitsi juurikin tuossa ”vihervasemmistolainen”- termin käytössä.

Oli jokunen päivä sitten Helsingin Sanomissa juttu Alfa TV-nimisestä kanavasta, jonka rahoittajat sanoivat painokkaasti, että Alfa TV on vastapaino vihervasemmistolaisille medioilla kuten YLE ja Helsingin Sanomat. Mitä mahtavat ajatella erkkolaisen tekijät ja omistajat ja YLEn Matti Apunen vihervasemmistolaisiksi luokittelustaan?

Niin, pitää vielä vähän miettiä sanaa politiikkauskovainen. Sanan ”uskovainen” merkitys lienee yleiskielessämme tarkoittaa sitä, että joku on niin uskon sokaisema, ettei osaa olla muutoin kuin laput silmillä. On melkoinen uskonnon ja uskon latistus kyllä tuo merkitys, samoin latistuu politiikan suuri merkitys, demokratia, kun otetaan sellainen ylimielinen asenne toisin ajattelevia kohtaan, juuri kuten pahimmat ”uskovaiset”.

Ja koska väärinymmärtäminen (usein tahallaan) on niin yleinen ja kaikkea tekemistämme ja etenkin sanomistamme määritävä asia, niin sanottakoon, että niin politiikka kuin uskonto sisältävät hyviä ja elämää kannattelevia asioita, me ihmiset onnistumme usein vääristämään kummankin…

Asia ei sinänsä minulle, kaikesta tästä irti olevalle, mitään kuulu, mutta jotenkin tunnen jonkinlaista myötätuntoa niitä kohtaan, jotka vihervasemmistolaisiksi luokitellaan, sillä sehän on samanlainen haukkumasana kuin oli ”riistäjäporvari” niiden kaiketi kuulemma kuuden henkilön keskuudessa, jotka olivat ns. stalinisteja 1970- luvun alussa.

Että älkää rakkaat lajitoverit ollenkaan uskoko, mitä kirjoitetaan ja sanotaan, vaan käyttäkää omaa järkeänne.

Minä muuten koen olevani vihervasemmistolainen änkyräkonservatiivi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s