Olen somesta lukenut semmoisia tarinoita, että koronapassi on totalitarismia ja että maan hallitus rajoittaa sananvapautta.

Itse en sinänsä koronapassia mihinkään tarvitse, kun en kapakoissa käy enkä ole ainakaan tähän hätään matkustamassa vielä mihinkään. Totalitarismiväitteet tuntuvat perustuvan maskisuositukseen ja rokotussuosituksiin. Mielestäni vertaus totalitarismiin on vähän kaukaa haettua.

Myönnän jyrkästi, että henkilöllä on oikeus kieltäytyä rokotteista tai olla käyttämättä hengityssuojainta. Minulla on jopa niin vahvauskoinen ystävä, että hän kieltäytyy rokotteesta Raamatun Psalmien kirjan luvun 91 nojalla. Ainakin viime keskiviikkona hän oli kunnossa, joten kaikki kunnioitus tuolle vahvalle uskolle. Sen verran kuitenkin oli vastuullisuutta, että kun perjantai-iltapäivällä isohkossa marketissa nähtiin, käytti ihan kunnollista hengityssuojainta.

Sitten on pari puolituttua, jotka kovasti puhuvat, että rokotuksissa, maskisuosituksissa ja etenkin koronapassissa on kyse oikeasti totalitarismista. Myönnän jyrkästi, että ihmisellä on toki oikeus uskoa ihan mihin tahansa, vaikka näihin salaliittoteorioihinkin. Meillähän on positiivinen uskonnonvapaus, että sitä voi uskoa ihan mihin tahtoo, vaikka Beatlesiin kuten Kari Peitsamo vuonna 1977 lauloi. Minäkin tunnustan uskoa ihan reilusti, ja suon kernaasti lähimmäisilleni oikeuden pitää vakaumustani vääränä, uskoa toisin kuin itse uskon. Sellaisesta kysymyksestä ei kynnyskysymystä kannattane tehdä?

Sitä minä kyllä kovasti toivon, että nämä totalitarismiväittäjät ja rokotusvastaiset välttyvät koronataudin vakavalta muodolta tai koko koronataudiltakin.

Suren erästä koronatautiin menehtynytttä tuttavaa, vaikka iällä olikin.

Mutta mikä se on totalitarismi? Eikö enemmänkin semmoinen komento, mikä oli melko lähellä Suomea sijainneessa 1990- luvulla loppuneessa valtiossa, ja taitaa jossain määrin olla sen seuraajassakin. Siinä ykkösversiossa totalitarismi oli sitä, että vähäinenkin epäily tarkoitti kuulaa kalloon vaikkapa kuuluisassa vankilassa tai matkalla vankileirille tai nälkä – ja puutostautikuolemaa vankileirillä. Tai erään mainittavan keskieurooppalaisen valtion touhuja 1930- 40- luvuilla, siis sen, joka oli Suomen ylin ystävä vuosina 1941-1944, ja jolle olemme kiitollisuudenvelassa siitä, että Suomi todella oli suurenemassa merkittävästi, kunnes se toinen totalitäärikomento rupesi tosissaan pistämään hanttiin, muttei sentään saanut maatamme alistettua.

Että hei kuulkaa, oliko oikeasti totalitarismia se, että tuhoisaa, keuhkoihin menevää tautia vastaan taistellessa suljettiin vaikka ravintolat ja tapahtumat? Olisiko ollut ihan oikeasti oikein antaa luonnon valita? Minä vain kohtalaisen monen perussairaan läheisenä kyselen. Jos luonnonvalinta olisi ollut ok menneinä aikoina, olisin paitsi itse kuollut jo 40 vuotta sitten umpisuolentulehdukseen, menettänyt ainakin puolenkymmentä läheistä ja tärkeää ihmistä, jotka hoidettuina sentään pysyivät keskuudessamme osa näihin päiviin asti, osa 30-40 vuotta pitempään kuin luonnonvalinta oli.

Että jos minä ihan suomeksi ja selvästi sanon, niin tämä maski- korona- ja rokotevastaisuus näyttäytyy kyllä eräänlaisena ekofasismina, roduntervehtyttämisoppina.

Minä olen kahdesti rokotettu koronaa vastaan, Pfizer- Biontechin rokotteella, josta toisen sain heinäkuussa. Jos minuun laitettiin noiden myötä jokin siru, niin sirun laittaja on tullut tietämään vaikka sen, että aion huomenna nostaa veneen merestä ylös ja viedä talvisäilytykseen, ja että lainaan trailerin sitä varten ystävältäni. On kyllä jännittävää, että Pfizerilla sen tietävät. Toisaalta voivat sen huoletta kertoa vaikka Venäjän Duumalle tai Elokapinan johtokunnalle. Että jos joku huomenna Kuivaraumassa, Rauliossa, Torlahdessa, Suurikkalassa tai Santtiossa istuu tiellä estäen veneenkuljetuksen, niin salaliittoteoria on totta. Minä kyllä silloin sanon, että istuhan rauhassa, eiköhän tuosta sivuitse mahdu jossain kohdassa. Minulla kun ei ole kiire.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s