Sattui tässä hiljattain kaupungissamme ikävä liikenneonnettomuus. Yksi henkilö siinä ainoastaan pääsi, toinen säilyi, mutta tulee saamaan syytteen.

Mutta syytettä eivät saa ne lajitoverit, jotka paikalle saapuessaan kaivoivat kännykkänsä esille ja ottivat kuvia, ja estivät tahi haittasivat pelastushenkilökunnan työtä.

Inhimillistä on, että lajitoverin onnettomuus herättää kiinnostusta. Ei olisi kivaa se, jos onnettomuuspaikalta jatkettaisiin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Silti arvelen, että kuvaaminen ja mahdollinen someen jakaminen on kohtalaisen ikävä tapa. Mitä ihailtavaa on iltapäivälehdistön toimittajien jutuissa?

Toinen on tämä korona. Minun kantani siihen on ja oli se, että heti, kun sitä vastaan oli saatavissa rokote, kävin sen hakemassa, samoin vahvisteen. Herregyyd immeiset, eikö jäykkäkouristusta ja muita menneen maailman kulkutauteja vastaankin suojauduttu? Mistä lähtien te aloitte uskoa Donald Trumpin ja muiden hörhöttäjien salaliittoteorioihin?

Ettekö te tiedä, mitä vaikkapa 70-110 vuotta sitten tapahtui? Meidänkin maassamme kuoli vaikkapa espanjantautiin ja jopa tuberkuloosiin ihmisiä kaikista ikäryhmistä! Nykyään meillä olisi käytössä keinot vastustaa näitä sairauksia rokotuksin.

Itse olen ollut kahdessa tai ehkä jopa kolmessa riskin sisältäneessä leikkauksessa. Ensimmäinen riskitilanne oli toukokuussa 1982. Vatsani tuli tosi kipeäksi, ja jouduin lähtemään töistä kesken päivän. Aikani soiteltuani pääsin silloiseen Keski-Suomen Keskussairaalaan poliklinkikalle, jossa otetut kokeet osoittivat, että minulla on umpisuolentulehdus. Siihen ainut hoito olisi leikkaus, sanoi lääkäri. Että suostunko. Ellen olisi suostunut, minun ei olisi tarvinnut ikinä kirjoittaa someen, vaan olisin kuollut tuohon pikkuvaivaan.

Toinen riskitilanne oli viitisen vuotta sitten. Olin nimittäin saanut pahan nivelrikon polviini, ja ortopedi asetti tekonivelleikkauksen ehdoksi tietyn painorajan, josta olin aika kaukana. Niinpä hankkiuduin lihavuusleikkaukseen, johon pääsy ei ihan helppoa ollut. Sen aikanaan sain, ja laihduinkin ortopedin vaatimusten mukaisesti.

Siitä seurasi kolmas riskitilanne, että mennä tekonivelleikkaukseen. Samoihin aikoihin, kun itse leikkaukseen pääsin ja menin, oli yksityisellä puolella esillä tapaus, jossa tekonivelleikkaukseen tullut perusterve potilas kuoli, kun leikkaussalissa ollut työntekijä aivasti. Muuten, julkisella puolella tällaisia tapauksia ei ole ollut….
Senkin leikkauksen läpikävin, ja kiitos julkisen terveydenhuollon ainakin tuolloin ehdottomien sääntöjen, säilyin hengissä ja toivuinkin leikkauksesta.

Niin että miten niin mitätön aikamme? Meillä kun nousevat otsikoihin ja kohujen aiheiksi erittäin tyhjänpäiväiset, salaliittoteorioitten korostamat tapaukset. Ja tähän kaikkeen suhtaudutaan kuten totuuteen!

Tahdon tässä painokkaasti sanoa, että kaikkinaiset salaliittoteoriat ja yksittäistapauksien valokeilaan nostamiset ovat absoluuttisesti pelkkää hörhötystä, turhuutta ja absoluuttista tyhmyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s