Nuorempana vierastin poliitikkoja oikein kunnolla. Tuossa öylyssäpäivänä tunsin jotain myötätuntoa pääministeriä kohtaan, ja se sama kohdistuu myös kaikkiin hänen edeltäjiinsä. Siinä on homma, jossa saapi olla kieli keskellä suuta.

On kaiketi tuo politiikka semmoinen laji, joka herättää intohimoja, jotka sitten purkaantuvat kaikkea muuta kuin asiallisesti tai suhteellisuudentaju säilyttäen. Niinpä on nyt sitten noussut kohu, kun kehtasi pääministeri, joka on tuon vastuullisen hommansa lisäksi vielä äitikin, joka on vielä vastuullisempaa hommaa, mennä yökerhoon. Eikä ollut valtioneuvoston puhelinkaan mukana, oi jestas. Kyllä hän nyt rikkoi sääntöjä, ja nyt ovat kaikki vastustajat sanomassa, että sosialisti ei välitä yhtään säännöistä, joita ehdottomasti pitää noudattaa. Edeltäjä ryvettyi, kun puuttui Postin työehtokiistaan, ja joutui peräti eroamaan. Edeltäjän edeltäjä oli laajalti vihattu mies. Edeltäjän edeltäjän edeltäjä taisi olla se, joka lateli puutaheinää ja kuittasi asian ”sori siitä”. Harri Holkerin muutamat ärähdykset ovat jääneet elämään (”Syökää silakkaa” tai ”Minä juon nyt kahvia”). Matti Vanhasella oli naisjuttunsa, ja kehtasi vielä olla soutelemassa ilman pelastusliivejä peräti kaksi kertaa. Ja on vihjailtu jonkun naispoliitikon vierailusta hotellihuoneessa.

Vaatii kyllä melkoista kykyä olla näkemättä metsää puilta sekä lahjattomuuden armolahjaa niiltä journalisteilta, jotka vahtivat noiden piruparkojen jokaista askelta. Toki heillä on siihen sananvapauden nojalla oikeus, ja samalla henkisellä tasolla olevilla median kuluttajilla on yhtäläinen oikeus saada nuo tärkeät tiedot. Kai tee kaikki ny kuulit noi kovi ihmeellise asia. Mää myäs toivon, et tee ymmärrät mitä nee tarkottava.

Minua kiinnostaisi paljon enemmän saada tietää, millaisia lakivalmisteluja ovat tehneet, mihin suuntaan ovat maan asioita viemässä. Tätä tietoa toki saa, mutta sitä saa jopa Helsingin Sanomista etsimällä etsiä. Paljon suuremmat jutut tulevat noista yhdentekevistä kömmähdyksistä, jollaisia sattuu lähes jokaiselle, paitsi vissille neroille.

Voi aikoja, voi kaksinaismoraalia.

Skepsis r.y. niminen yhdistys myöntää muistaakseni jotakin huuhaa-palkintoa. Sen voisi hyvin tänä vuonna jakaa Sanoma Oy:lle, Aller Medialle ja mitä niitä nyt on, uupumattomasta työstä epäoleellisuuksien kaivamisesta ja vielä siitä, että jotkut hölmöt maksavat kauppojen kassoilla ja kioskilla noista lehdenlärpyköistä rahaa.

Että jatkakaa, jatkakaa, sanomalehtireportterit ja muut puolikirjoitustaitoiset, noiden tärkeiden asioiden penkomista, kuittijournalismia sun muuta ylen tärkeää. Silloin tällöin pääsette tavoitteeseenne, ja saatte suistettua jonkun vaikka ministerin tehtävästä, ja silloin voitte toimituksissanne juoda skumppaa. Toki kaikkinaisen suhmuroinnin paljastaminen on hyvinkin jaloa touhua, mutta kovin pieniä rikkoja tuntuu löytyvän, ja epäilen, että olisikohan sittenkin vielä oleellisempia paikkoja penkoa epäoikeudenmukaisuuksia kuin Eduskunta tai Valtioneuvosto…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s