En voi kyllä mitään sille, että tunnen jonkinlaista myötähäpeää ns. iltapäivälehdistön toimittajien kanssa tai kohtaan.
Ymmärtääkseni surkeimpienkin roskapönttölehtien toimittajat ovat tehneet jotain journalistisia opintoja, ehkäpä jopa ihan korkeakoulutasoisia.

Ja mitä he tekevät? Otsikoita:
Nyt puhuu…
Näin saavat äänen ne, jotka ovat pitäneet aivan helkkarinmoista meteliä agendastaan, ja jollain lailla tolkuissaan olevat journalistit ovat ihmetelleet, miten joku voi olla noin yksinkertainen. Mutta nyt vain puhuvat ne, joiden mielipiteet on kyseenalaistettu.

…. murtui.
Todellakin. Nämä roskapönttöjournalistit kysäisevät vaikkapa edesmenneen tuttavilta tai läheisiltä, että miltä nyt tuntuu. Jokainen normaalilla tunnolla varustettu ihminen tietenkin järkyttyy huonoista uutisista, ja sitten on lööpissä kissankokoisilla kirjaimilla kirjoitettuna, että X murtui kuultuaan Y:n onnettomuudesta. Näin saadaan uutinen normaalin ihmisen normaalista reaktiosta ikävään tapahtumaan.

… raivostui.
Raivostumisotsikkoon riittää se, että joku sanoo, ettei pitänyt jonkun sanomisesta tai tekemisestä.

Sitä minä ihmettelen, että miksi joku ylipäätänsä ostaa noita lehtiä, maksaa banaaleista otsikoista. On olemassa tietysti kaunis otsikko tälle, ”viihdejournalismi”. Siiitä huolimatta jopa radion Ykkösaamussa näitä viihdejournalistien kirjoituksia kuitenkin siteerataan ja arvellaan ihan täysjärkisten kirjoituksina.

Mutta tämmöistä tämä elämä tällä kohtaa on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s