Tuo Hiski Salomaan laulu, jonka minun ikäpolvelleni on tuttu Pedro’s Heavy Gentlemenin ja Tuomari Nurmion esityksenä on ajankohtainen. Samoin ainut näkemäni South Parkin jakso, jossa kaikki haastoivat toisensa oikeuteen. Toki nyt oikeutta käydään eri päin, laulun syyttäjäpuoli on nyt vastaamassa, mutta yhtäkaikki pohjimmiltaan samasta asiasta on kysymys, suvaitsemattomuudesta toisin uskovia tai ajattelevia kohtaan.

Syyte on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Minusta sellaista on vaikka semmoinen, että pieskää p—-t pihalle tai ottakaa nirri pois tai sulkekaa ne ulkopuolelle. Ei se arvostelu, mitä parlamentaarikko tiettyä vähemmistöä kohtaan esitti, ottamatta nyt mitenkään kantaa siihen, oliko tämä oikeassa vaiko väärässä.

Maailma tuntuu olevan täynnä mielensäpahoittajia, ja tässä pohdin, että mistä se johtuu. Itsekin olen mitä melkoisin individualisti, mutta silti tohdin arvella, että kyllä nämä räsäset, vehkoot sun muut kuuluisat oikeudenkäynnit lähinnä mielipiteen ilmaisusta kertovat siitä, että tämä maailma on täynnä ihmisiä, joilla on vissit mielipiteet jostakin, ja sitten kun ne sanoo ääneen tai julkaisee kirjoituksena, ja se käy jonkun hipiälle, niin sitten käydään käräjiä.

Jos tällainen herkkähipiäisyys jatkuu ja leviää, niin ennustan, että seuraavaksi syytettyjen penkillä istuvat poliitikot. Nykyoppositio puhuu hyvin negatiiviseen sävyyn vasemmistohallituksesta, edellinen oppositio samaan sävyyn oikeistohallituksesta.

Ei haukku haavaa tee, sanotaan. Ei ehkä arvostelu tai haastaminen, se on kaiketi arkea, mutta järjestelmällinen vaino voi tehdä. Ja tätä järjestelmällistä vainoa taitaa olla jonkin verran liikkeessä.
O vanitas vanitatum omnia vanitas.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Oi voi voi voi mikä napina

 1. äej

  O tempora, o mores.

  Jatketaas latinata Cicerolla, jolta suomennettiin viime vuonna tuhatsivuinen kirja = odottamassa tuossa hyllyn päällä lukijaansa houkuttelevasti silmää iskien.

  Eikös tämä oikeusprosessi keikahda nyt näin päin: Hannua syytettiin aikoinaan Jumalan pilkkaamisesta, Päiviä nyt puolustamisesta?

  Tykkää

 2. Juur näin se keikahtaapi. Minä tyhmä vaan en oikein ymmärrä kumpaakaan. Yläpihan Ukko ei taida meidän puolusteluja tarvita, sikäli kun Hänestä kerrotaan, hän kyllä pitää puolensa ihan itse. No nyt sitten tämä Päivin tapaus on semmoinen, että jos oikein olen ymmärtänyt, niin ne, jotka häntä tässä syyttää, pitää hänen maailmankatsomustaan vääränä tai ei-paikkansapitävänä, tai ainakin hänen tulkintaansa siitä vääränä.

  En voi olla tällä kertaa näkemättä syyttäjissä sellaista uskossa olevan fanaattisuutta.

  Asia ei toki ole uusi, jo reilut parituhatta vuotta sitten pääsi leivättömän pöydän eteen ja jopa sirkuksen ohjelmanumeroksi tällä Räsäsen aatteella. Ihan niinkuin kiikkulauta vuoronperrään keikahtelisi suuntaan taikka toiseen.

  Karkeasti ottaen ihmiset jakautuu kahteen ryhmään. Niihin, jotka uskoo, että tuolla yläkerrassa on se joku, ja sitten niihin, jotka uskoo, ettei siellä ole mitään.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s