Ovat sitten rähjänneet siellä Ukrainassa kaksi kuukautta. Sen ei pitänyt olla nykymaailmassa mahdollista taloudellisten riippuvuuksien vuoksi, mutta niin vain pommit paukkuvat, ohjukset lentävät, ja rynnäkkökivääreillä tai konepistooleillakin pääsee jos ei muuta niin siviilejä niskaan ampumaan. Mahtaa olla sotilailla mukavat ajat. Miten väräjääkään uljaan soturin sielu ihanasti, kun pilanpäiten niskaan tähdätty laukaus suistaa kadulle naamalleen kauppakassia raahaavan vanhuksen. Sehän oli ilmiselvä natsi, joka ei halunnut vapautta. Asialla, asialla on sotilas ihmisyyden puolesta. Lisäksi natsit ovat hankkineet kaikkinaisia kodinkoneita, joita on mukava lähettää vaimolle, äidille, rakastajattarelle, tädille tai vaikka naapurille. Siellä kotona läikähtää äidin tai muun rintaan lämmin ajatus, kun pikku Vasilista on tullut urhea soturi, joka pyyteettömästi paitsi palvelee isänmaataan, myös muistaa kaukaisia rakkaitaan sotasaalislahjoin. Tämä on ehdottomasti Geneven sopimuksen mukaista, sillä siviileihin ja ihmisiin ei kohdistu mitään harmia, ainoastaan natseihin. Ja pitää muistaa se, että kansanmurhan estämisestähän tässä on kysymys, se pitää meidän läntisen propagandan kyllästämien bandiittien muistaa!

Ehkäpä Venäjän urheilla isänmaan puolustajilla on jopa leikkimielinen kilpailu natsien neutraloinnissa. Kympin suoritus on, jos natsi ei neutraloituessaan päästä ääntäkään eikä liikahda. Sitten pisteet alenevat, jos kuuluu parahdus, tai natsin ruumis värähtelee kuoltuaan kuten kala. Viisi miinus tulee, jos täytyy antaa armonlaukaus.

Vähän passaa kyllä peiliinkin katsoa, itse kunkin. Kaiken aikaahan tuota sotaa ja terroria on ollut. Niin kauas kuin muistan. 1960- luvulla Vietnam, sitten Kambodza, jatkuvat kahinoinnit ja kansanmurhat Etelä-Amerikan monissa maissa 1970- ja -80- luvuilla, Lähi-idän ruutitynnyrin paukkuminen kaiken aikaa, Afganistan, Jugoslavian hajoamissodat. Sanokaapa, missä näissä konflikteissa siviilit saivat katsella sivusta.
Aivan.

Ja maataan puolustava armeija antanee lajina takaisin…

Se on kyllä pakko myöntää, että Venäjä on erityisen ansioitunut tuon Geneven sopimuksen kanssa. Sehän noudattaa sitä, ihan ehdottomasti, mutta kun sille totuudelle on se mukava substantiivi, niin vennään soturi touhuaa ihan samalla mentaliteetilla kuin 1710- luvulla Isonvihan aikana. Geneven sopimusta noudatetaan, jos asiasta kysytään vaikka Lavrovilta, niin vastaus tulee rehellisellä pärställä ja naama peruslukemilla: siviileille ei ole aiheutunut minkäänlaista harmia. Samoinhan se toimi takavuosien kauhu Isis. Eivät tehneet mitään pahaa kenellekään, ainoastaan vääräuskoisia, Allahin vihollisia siivosivat vähän pois. Hekin noudattivat ehdottomasti Geneven sopimusta. Samoin tekee Israelin armeija, koskaan ei siviileiltä hiuskarvakaan päästä taitu. Mutta nyt on tuo Lähi-itä jotenkin taka-alalla, kun on sitä seurattavaa tuossa lähempänä. Ukrainan sodalla on nyt meidän mielenkiintoomme nähden kotikenttäetu.

Raskaan ja vastuullisen työpäivänsä päätyttyä suuren naapurimaamme johtajat nauttinevat kotonaan kupillisen pari teetä, ehkä naukun vodkaakin, ja käyvät levolle tyynellä mielellä, ja nukkuvat yönsä rauhallisesti, kuten työnsä hyvin tehnyt rehellinen ihminen läpi maailmanhistorian on tehnyt. Sama tietysti siellä suorittavassa portaassa. Annettuja ohjeita on noudatettu, ja kun toisella puolella on vielä natseja, ei-ihmisiä, niin eräänlaista rottasotaahan tämä on.

Elämme suuria aikoja. Olisin tykännyt pienemmistä….

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Nykyinen normaali

 1. äej

  https://yle.fi/uutiset/3-12415543
  Mitenkäpähän teijjän seurakunnassa suhtauvuttaisiin, jos j.palavelukseen jonnain sunnuntaina ilimestys tuommonen mies syntijään sovittamaan?
  Saattaas muuan kanttorin soitto lipsahtaa nuotin vierestä.

  Ei mitään häpyä hällä – pelekkää pilikkaa kaikki. 😦

  Tykkää

  1. …jaa-a. Kyllähän siellä kolmen joukossa oli kaksi rosvoakin, kummankohan lainen lie tämä?
   Leikki sikseen. On Venäjän ort. kirkko vajonnut likaan. Monella tapaa ort. kirkkoa arvostan, vaan tuo menee pitkälle pitkälle ohi kaikesta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s