Helsingissä ja Tampereella ovat suojanneet historialliset kohteet siltä varalta, että Suomi voittaa MM-kultaa. Pelaavat ilmeisesti juuri tällä hetkellä.

Että siis.

Jos Suomi voittaa MM-kultaa jääkiekossa, niin aletaan riehua.

En ymmärrä.

Jos Suomen joukkue voittaa MM-kultaa, niin toki se on merkittävää, vaikkei se itselleni merkitsekään yhtään mitään. Monelle suomalaiselle merkitsee, ja sen hyväksyn. Olenhan minäkin joskus konsertin tai ooppera- tai teatteriesityksen jälkeen aplodeerannut vedet silmissä. Tänäkin vuonna, Turussa. Ja myöhemmin kesällä vielä Savonlinnassa ja sitten kerran Turussa, kun ehkä kolmannella yrittämällä näemme Nadine Sierran.

Mutta varmaa on se, etten aio Olavinlinnassa riehua saati Turussa hyppiä Aurajokeen.

Sitä minä kyllä vähän ihmettelen, kun pitkin päivää on jopa Helsingin Sanomat nuolaissut ennen kuin on tipahtanut. Niinpä oikeastaan toivon, että Kanada voittaa. Nimenomaan sen vuoksi, että on nuolaistu ennenkuin tipahtaa. Jos Suomi sittenkin voittaa, niin sekin minulle käy, koska sillä asialla e i o l e m i n u l l e v ä h ä i s i n t ä k ä ä n
m e r k i t y s t ä.

Sillä esimerkiksi jääkiekkopelissä voittaa se joukkue, joka tekee ottelun aikana eniten maaleja. Se on ihan niin yksinkertaista.

Nimimerkillä urheiluun neutraalisti suhtautuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s