Tämän päivän työt ovat olleet enimmältään tässä läppärin äärellä ja puhelimessa. Näissä hommissa on välillä yhdessä tuumattava, käytävä läpi ja mietittävä porukalla joitakin yksityiskohtia. Näin teimme eilen mainitsemani pastorin kanssa, onneksi käsi ei ehtinyt luurin pitämiseen väsyä, koskapa vaimoni kehotuksesta olen hankkinut Jabra Evolve – merkkiset kuulokkeet, jossa on mikrofonikin siinä samassa. Niinpä saatoin tuumingin ja muistiinpanojen tekemisen ohella huolehtia vaikkapa amppelitomaattien riittävästä veden- ja ravinteidensaannista (silloin ei vielä satanut).

Sitten aloin tehdä isoon kihaukseen liittyvää osalleni langennutta tietopuolista jaksoa, pitäisi kertoa muutamakymmenpäiselle yleisölle eräästä seutukunnalla muinoin vaikuttaneesta virsirunoilijasta. Tiedon hakua, tiedon jäsentämistä, esitysmuotoon saattamista. Niin, ja muutakin kaiken näköistä. Luvassa on tämän viikon löysien työpäivien perään kolme äärimmäisen tiukkaa päivää, jossa mehut lähtevät sekä mentaalisesti että ruumiillisesti. Mutta tätä halusimme, ja täytyyhän sitä joskus pieniä rypistyksiä tässäkin hommassa tehdä.

Ja ne huomiset häät, tosiaan. Ei kun virtuaaliurkutietokone ja kotihalpisdigi käyntiin ja sitten käymään läpi häämarssiloita ja miettimään virren alkuimprovisaatiota. Jos tekisikin sen vähän sillä lailla, että ei ihan joka päivä…. Niin, joskus meikäläinen tekee suurehkon rupeaman tuollaista pikku juttua miettiessä. Sitä en tiedä, kaipaako niitä kukaan, mutta onpahan itselle mielenvirkistykseksi, että edes joskus rutiinin turmelemia aivosoluja vähän voimisteluttaa.

Jos vain keliä on, niin menen kyllä sillä sähköpyörällä. Ainut asia, joka minut saa sen päätöksen pyörtämään on raesade. Vesisateen kanssa pärjään, koskapa minulla on erinomaiset, vedenpitävät pyörälaukut, joissa puku,paita ja kengät pysyvät kuivina, samoin iPad ja paperiset nuotitkin. Hiljattain hankin veden- ja tuulenpitävän takin, joka kuitenkin pitäisi hengittämänkin, ja pyöräilyä varten olen hankkinut sadehousut jo kauan sitten. Se uusi takki vielä näkyy kaivolta kotiin, on vaihtelua alituisesti käyttämääni mustaan, joka on jos ei nyt lempivärini, niin ainakin eniten käyttämäni…

Vaan entäpä toinen instrumentti, lauluääni? Se kun on sillä tavalla, että sen – niinkuin muuten soittamisenkin – kanssa on vähän niinkuin urheilijalla suorituksessaan. Jos pitää taukoa pitempään, niin kunto alkaa rapistua! Sentään tämän viikon tilaisuuksissa olen todennut, että jollain lailla pystyn raakkumaan, ja pyhänä siinä isossa kihauksessahan minun ei tarvitse samaan aikaan soittaakaan, vaan saan tähän raakkumistaiteeseeni keskittyä satasella. Eihän se ihan varmaan huippubaritonilta kuulosta, mutta eipä toisaalta kuulosta muulloinkaan, mutta noihin hommiin on jo neljännesvuosisadan välttänyt vältännin puolesta, kuten kirjailija Turunen asian ilmaisisi. Ja huonommassakin kunnossa kuin nykyään ollaan menty, silloin uran alkupuolella. Vasta reilut kymmenen vuotta olen välillä mylvimisen ohella laulanutkin…
***

Ripsautti tuossa vettä tunti pari sitten. Aurinko vilahtelee, mutta illaksi on luvaksi vielä ihan kunnon ”vesipaiste”. Sehän sopii, puutarhassa kun pensaspavut muun muassa alkavat saavuttaa sellaisen mitan, että niitä voi kohta käyttää. Ne kun kiehauttaa kypsiksi ja laittaa siihen vähän margariinia tai irstaimmillaan voita joukkoon, niin onhan, peijakas, makoisa lisuke melkein mihin tahansa ruokaan. Tuossa jossakin vaiheessa pitänee laatia syömistä, ollaan ajateltu kesäkurpitsalasagnea. Siis semmoista, että tehdään ihan tavallinen lasagne, jossa pastalevyt korvataan kesäkurpitsan siivuilla. Ja sinne kastikekerroksiin vielä tomaatinsiivujakin joukkoon, ja siihen kun rivauttaa vielä sopivasti yrttejä, niin eiköhän ole melko kesäisen makuista….

Kirjoitin tämän huilaillessani soittoharjoittelun välillä. Siispä takaisin virtuaaliurun penkille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s