Tultiin ihan hetki sitten tuosta lähistön saaresta saunomasta. Myö kun ei olla kotisaunaa lämmitetty sitten oikeastaan toukokuun, kun sähkön hinta nousi. Ollaan mieluummin maksettu naapuripitäjän kyläyhdistykselle vuorokausivuokraa saarimökin ja – saunan käytöstä. Se on niin halpa, ettei kannata edes uneksia oman mökin ostosta!

Kotiin tultua laitoin kahden kasvihuoneemme luukut kiinni. Ensimmäinen oli tietysti se yli 10 vuotta ostamamme kennolevykasvihuone, alaltaan noin 4 neliömetriä. Sitten laitoin kiinni viime keväänä rakentamamme hieman yli 8 neliömetrin kasvihuoneemme, josta tänä aamuna vein anopille vähän yli kilon tuoretta kurkkua, sekä toisen mokoman Tigerella- tomaatteja, jotka ovat lopultakin alkaneet kypsyä. Lisäksi puutarhamme papuviljelmä on alkanut tuottaa paitsi oman perheeni, myös läheisten tarvitseman määrän papuja. Niinpä anoppi sai papuja ja vieläpä eilen poimittuja kantarelleja säilöttäväkseen.

Minun mielestäni ihan paras talousjärjestelmä on osittainen elintarvikeomavaraisuus, jota olemme paremman puoliskon kanssa pitäneet voimassa jo toista vuosikymentä. Ihan mikä tahansa ismi kalpenee touhuumme verrattuna, eikä työkään ole kohtuuton. Kyse on päivätasolla muutamista minuuteista,

Nyt aletaan elää isän ja muiden vanhojen hokemaa todeksi. ”Jonka jalka kapsaa, sen suu napsaa”. Meillä tosiaan saa nyt kurkkua, tomaattia, pinaattia, papua ja vaikkapa porkkanaa ihan rajattomasti syötäväksI. Myös puna- ja mustaherukka sekä omenat antavat syötävää ihan sen, minkä jaksamme syödä tai säilöä, otettavaksi. Suomen suvi on anteliaimmillaan, se pitää vain siementen kanssa havaita huhtikuussal

Myös toriasiakkaat saavat nämä herkut näinä päivinä, meille amatööriviljelijöille kaikki nämä tulevat jokusia viikkoja lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s