Minun virassani saa kerran kuukaudessa vapaan viikonlopun. Ellei sitten ole lomalla yli viikonlopun. Mielestäni sääntö on kohtuullinen. Syyskuun osalta minun vapaani osui tähän viikonloppuun, eikä se tunnu ollenkaan huonolta.

Eilen tulin töistä iltapäivällä, istuin vielä tovin koneella lähetellen sähköposteja ja vastaillenkin niihin. Soittopelin ääreen istahdin eilen aamusella ennen töihin lähtöä valmistautuen seuraavan viikonlopun tehtäviin. Ja laulamistahan sitä aina pitää harjoitella, se kun on tämän maalaislukkarinviran kaiketi tärkein asia, jos olen tässä neljännesvuosisadan aikana yhtään mitään kerjennyt oppia.

Tänä aamuna heräsin vaimoni kysymykseen, että koska saa kahvia. Siinä ei kauaa mene, kipaisen ylös, mittaan veden ja kahvin keittimeen, ja kerkiän lukea pari uutista ennen kahvin valmistumista. Sitten tarjoilen aamukahvin sekä vaimolle että itselleni.

Kerään ensiksi kaikki kypsyneet kirsikkatomaatit talteen. Sitten kerään kypsyneet runkotomaatit, niin Tigerellat kuin Tanskan viennit, kulhoihin. Alamme perata kahden omenapuumme satoa, ja leikkaamme jo yli kasvaneet mintut pois suuremman omenapuun alta. Erottelemme pilalle menneet ja käyttökelpoiset omenat toisistaan.

Käymme puolukassa, sillä suunnitelmissa on tehdä omena- puolukkahilloa, joka puolukasta tultuamme toteutuukin. Kuumennan hillon, lisään hillosokerin ja samalla kuumennan uunissa purkit hilloja varten.
Puristamme kerätyn tyrnisadon mehuksi, keitämme sen, ja lisäämme hillosokeria tarvittavan määrän, ja kaadamme tyrnihyytelön kuumennettuihin purkkeihin sulkien ne kuumennetuilla kansilla.

Hillojen teko on syksyn askareita. Ei siihen paljoa tarvita. Keitettävät ainekset, hillosokeri ja kuumennetut purkit ja niiden kannet , ja toimitaan täsmälleen niin kuin hillosokeripussin kyljen ohjeissa neuvotaan…

Perunamaata meillä ei tänä kesänä ollut. Tosin peruna ei ole koskaan tähän asti muodostanut suurtakaan osuutta ruokalaskusta. Miten lie nyt, kun se, jota ei saa sanoa, mutta me sivistymättömät käytämme nimitystä r—ä, on laittanut maailman sekaisin.

Tämmöistä tänä vapaana lauantaina, kun sai aamulla nukkua niin pitkään kuin nukutti, ja trekooli antoi satoa ylenängeten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s