Tultiin työkaverin kanssa verkoilta. Kaveri souti, minä hoidin verkot. Meillä oli kuuden verkon jata, satakahdeksankymmentä metriä pyydyksiä meressä. Sinä päivänä oli kova tuuli, ja soutaja oli joutunut koville.
Rannalla oli vielä jäätä, että oli pakko nousta ensin laiturille ja uittaa vene sitten jäätä myöten rantaan. Nostin verkkosaavin laiturille, ja aioin astua itse perässä.
Silloin tuulenpuuska liikutti venettä, eikä työkaveri jaksanut pitää sitä paikallaan sillä seurauksella, että mätkähdin veteen selälleni. Jäät olivat juuri lähteneet, joten kylpy oli  kylmä.

Minulle ei käynyt mitenkään, mutta taskussa ollut kaunis simpukkapuhelin kastui ja rikkoutui tietysti.
Hyvät lukijat, tämä tarina on tosi.

Viikolla 37 on vuorossa jälleen kuvahaaste. Ei ole kolmea sanaa, vaan yllä oleva kuva. Katso kuvaa ja löydä siitä sadan sanan tarina. Älä anna minun tarinani johdattaa sinua, kuvasta löytyy paljon muutakin kerrottavaa.
Muuten ohjeet ovat samat tutut eli krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.
Jätä krapusi linkki SusuPetalin blogiin https://susupetalsanat.wordpress.com
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.
Advertisement

19 kommenttia artikkeliin ”Talviturkin heitto kauan sitten

 1. Päivitysilmoitus: Mökkiviikonloppu | SusuPetal
 2. Tekevälle sattuu ja rantautumiset ovat aina ”vaaran paikkoja”. Ennen kuivateltiin seteleitä takan pankolla kun kastuivat pulahduksen seurauksena. Nyt kastuu kännykkä ja se on lähes aina mennyttä.

  Tykkää

  1. Minulla on ollut useampikin vedenkestävä kännykkä, kenties juuri tuon tapauksen seurauksena…. Nykyään käytän tarvittaessa vesitiivistä pussia, kun sattui sellainen luuri, joka ei saa kastua…

   Tykkää

 3. Kuinkas ne kalat.. 😉
  Onneksi ei käynyt tuon pahemmin kuin kännykkä, vaikka tuolloin simpukkapuhelinten aikaan puhelimet taisi olla järjestään aika kalliita.

  Kännykästä tuli mieleen oma ensi tapaaminen matkapuhelimen kanssa – kiitos vinkistä 🙂

  Tykkää

  1. No kalathan oli jo laiturilla siinä saavissa, jossa verkotkin. Kun kaveri selvisi säikähdyksestään, hän jo hihitteli, että tässähän olis voinu käydä pahastikin, kalat ois voinu päästä karkuun!

   Liked by 1 henkilö

  1. Kalat olivat tukevasti laiturilla saavissa. Kävin vaihtamassa kuivat päälle, ja sitten irrotettiin kalat ja selvitettiin verkot. Saalis oli sellaisia laihoja ahvenia – suurenkokoisia kylläkin, mutta kuteminen oli ne saattanut hieman anorektisiksi…

   Tykkää

 4. Kännykän menetys on tietty harmillinen, mutta muuten selvisit vähällä. Pääasia, että verkkosaavi kaloineen oli turvallisesti laiturilla.

  Tykkää

  1. Täsmälleen näin. Kyllä minä sen kännykän kuivattelin, ja toimi se vähän, tosin äärimmäisen epäluotettavasti….

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s