Tuttavapiiriini kuuluu koronakriitikko ja Venäjän ystävä.

En toki näiden seikkojen vuoksi tuttavuutta irtisano. Vähänkö on uskon varassa menty viime vuosikymmeninä, tanutkin miehet tahi yleensä ihmiset.

Itse olen kaiketi ns. valtamedian (joissa on useimmiten vastaava päätoimittaja, joskin nykyään näköjään vastuusta luistava päätoimittaja) vietävä.

Venäjän ystävä-tuttavani on syyttänyt nyt käytävästä sodasta eritoten USA:ta. Minä hänelle tuumasin, että vaikka USA:n joukot on moneen paikkaan hyökänneetkin, niin ei sentään Ukrainaan. Siellä murhat on tehneet ilman sarvia ja hampaita Venäjän joukot. Ihan samoin kuin Syyrian sodassa Venäjä pommitti siviilejä. Varmaan ovat USAnkin joukot välillä räähkyyttä tehneet, mutta niin totisesti tekee Venäjäkin. Murhattu ihan tavallisia siviilejä, mikä seikka on osoitettavissa kaiketi milloin tahansa.

Tänään on aloitettu oikeudenkäynti Hesarin toimittajia vastaan. Minä alati kriittisenä kansalaisena ihmettelen, että ”kui helveti taval” Helsingin Sanomain päätoimittaja Kaius Niemi seuraa tapahtumaa ulkopuolisena, ja hänen käskyläisensä ovat nyt kantamassa vastuuta. Ennenhän, silloin vaikka sen kauhean Kekkosen aikana, aviisien päätoimittajat vastasivat plareissaan julkaistuista jutuista. Jos Kaius Niemi olisi mies, hän seisoisi oikeuden edessä vastaamassa, vaan onpa laittanut käskyläisensä vastaamaan, ja seuraa vain sivusta. On peräti kehno mies tämä Kaius Niemi, ei muuta voi sanoa näin Kekkosen aikakauden ukkelin näkökulmasta. Paljon kehnompi kuin oli edeltäjänsä, työnantajansa uskollinen saappaidennuolija Virkkunen.

Silti olen edelleen Helsingin Sanomain tilaaja. Maamme korruptoituneessa journalismissa sentään HS on vähiten korruptoitunut. Ei kylläkään korruptoitumaton, mutta se on eri asia…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s