”Koko vyö yhteen mennoon. Siellä jo miestä kylymenöö”.
Näin loihe lausumaan Määttä Tuntemattoman sotilaan alkusivuilla, kun jatkosota oli juuri alkanut, ja tykistön jyhmeen seassa kuului konekiväärin sarja.

Se on kauheata. Venäjä on osoittautunut lähinnä muinaisen Mongolian, Tsingis- kaanin johtaman hirmuvaltion kaltaiseksi raakalaisvaltioksi. Ei toki kaikki venäläiset murhaa siviilejä. Ei murhanneet kaikki saksalaisetkaan 1940- luvulla. Mutta samantapainen ilmiö on kummassakin terroristivaltiossa (Saksa oli terroristivaltio, vaikka kuinka oli Suomen liittolainen jatkosodassa, vuoteen 1945 saakka). Puhutaan nykyvenäläisistä sohvaimperialisteina, niinkuin sakemannit olivat silloin 40- luvulla nojatuolinatseja. Saa nähdä, asettaako historia Euroopan Unionin, joka sinisilmäisesti rakenteli itsensä kaasuputkista riippuvaiseksi Venäjästä, idioottien kerhoksi?

Entä ukraina? Kaipa nekin ovat tappaneet?

Ovat. Semmoinen vivahde-ero on, että venäläiset tappavat hyökkääjän oikeudella, ukrainalaiset puolustajan velvollisuudella.

Loppuuko tämä, kun Putin joskus hiipuu? Tuskin. Venäjä on ollut kohta liki tuhat vuotta juuri tuon kaltainen, eli yksinvaltainen, naapureitaan terrorisoiva ja ihmiselämää ei minkään arvoisena pitävä.

Nähdäkseni ainut konsti Venäjän kanssa on pitää siihen periaatteessa ystävälliset mutta kuitenkin riittävän etäiset suhteet. Ei siis pidä ikinä luottaa siihen, että Venäjältä saa energiaa tai mitään muutakaan. Todennäköisesti vaarattominta on sellainen kulttuurivaihto, että Venäjältä käy esiintymässä kansantanssiryhmiä tai muusikoita. Mutta älkää hyvät liikemiehet sinne menkö, älkääkä läheisiin kumppanuuksiin niiden kanssa ryhtykö.

Sillä mafiosojen, kummisetien kanssa pitää olla varuillaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Lopettaisi jo

    1. Eepä kehtoo ruveta mylykyttämmään. Saman tapaisia tuntoja ollut itelläkin, tosin minkä muun Ukraina tekee kuin puolustautuu? Toinen vaihtoehtohan on ottaa ryssiltä niskalaukaus koko sakki.
      Mahtoko käyvä niin, että rypistellään vaikka huono on ollu housussa jo aikaa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s