1970- luvun lopulla nuoret jakaantuivat diinareihin, punkkareihin ja hämyihin. Innokkaimmat kävivät Helsingissä Lepakossa ihmettelemässä nuorison suurta nousua.

Itse katselin noita leirien kahinoita sivusta, enkä oikein käsittänyt Jyväskylän Asemakadulla maleksimista. Ja minunhan olisi pitänyt matkustaa bussilla 35 km, ja palata sitten klo 23.15 lähtevällä viimeisellä. Siihen aikaan busseja kulkikin tiheään, jopa tunnin välein.

En siis notkunut viikonloppuisin Assalla, vaikka Jyväskylässä lukion kävinkin. Olisihan siellä toki ikäisiään tavannut, taisi olla välillä tiheässäkin porukkaa siellä. Ja aina joskus sitten viikolla koulun käytävillä puhuttiin siitä, kuinka joku oli saanut pataan siellä.

Tai ei siihen aikaan pataan saatu, silloin saatiin turpaan.

***

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

Advertisement

18 kommenttia artikkeliin ”Kun sakissa tyhmyys tiivistyi

 1. En ehtinyt minäkään moisiin leirien lähemmin tutustua. 70-luvulla olin jo opiskelemassa ja kotipaikkakunnalla kävin tiiviisti äidin lihapatojen ääressä viikonloppuisin. Sitten opiskelijaelämä vei mennessään…

  Tykkää

  1. Minä taas olin lukiolainen juuri 1977-1980, ja noina vuosina nämä teinileirit olivat aika lailla pinnalla. Mutta tosiaan vierastin.

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: Metsälampi | SusuPetal
 3. Tuohon aikaan olin jo teini-iän ylittänyt, joten nuo porukat eivät enää koskettaneet.
  70-luvun alussa ja puolivälissä Turussa on rasviksia, paskiksia, hileitä ja hippejä, sukkuloin silloin sulavasti eri porukoissa, vaikka eniten taisin sydämessäni olla hippi.

  Tykkää

 4. HUOM! Kommentii EI SOVI herkälle luonteelle, sis. väkivaltaa.

  Jyväskylässä oli 1982 viimeinen, ns, kauounkinosatappelu. Kangasvuoren Vapautus Armeija (heh) vs. Vaajakoski. Näin livenä vastapäätä, ylempää kun KVA.n pääjehu, Tankki, vyöryi kohden V-kosken pääjehua. Tankki oli yhtä leveä kuin lyhyt, Vki oli yhtä pitkä kuin laiha. ja sillä ole selän takana metri x 10 sm ,”lattarauta” vas. kädessä, odotti kunnes se tankki oli sopivan matkan päässä ja löi ns. vastapalloon. Loppui se, muutenkin joukkotappelut alueella.

  Tykkää

  1. Muistelen, että myös ympäröivissä maalaispitäjissä eli kaikkinaisesta sivistyksestä vapaa nurkkapatriotismi.

   Tykkää

 5. Kai kaikkina aikoina ovat samanhenkiset tyypit tykänneet porukoitua. Ollessani nuori en tiennyt tällaisista porukoista mitään. Olin ehkä jo silloinkin hieman eristäytyvä tyyppi. Takapajulassa kasvanut.
  Diinareista ja hämyistä luen eka kerran nyt tekstistäsi.

  Liked by 1 henkilö

 6. Kotikaupungissani Järvenpäässä viettäessäni teininuoruuttani taisi olla vain ns. rasvikset ja popparit, jälkimmäisestä nimestä en ole varma. Rasvikset olivat sitä ”alempaa” jengiä ;). Oi nuoruus, ihan hyvä, että se on ohi, vaikka paljon hyviä muistoja siitä ajasta jäikin.

  Tykkää

 7. (Näyttää kommenttini jääneen jonnekin digirisukkoon…yritetään muistelematta mitä edellinen sisälsi.)

  Nuorena identitettiä etsitään ryhmistä, kunnes vanhempana tajutaan, että ei se sieltä löydy. Pakkovaltaa käyttävään porukkaan joutumisesta voi saada harmia pitkäksi aikaa. Hyvä jengi voi olla hyvä vaihe matkalla omaan minuuteen.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s