Aika moni Facebook-kaverini on kokoomuksen tai perussuomalaisten kannattaja. On ne ihan oikeastikin kavereitani, niillä nyt on vain tuollainen jalkapallo- tai jääkiekkojoukkueen kannattamiseen verrattava ominaisuus. Nämä kaverini ovat tuolla somen puolella morkanneet morkkaamasta päästyään näitä hyvinvointialueita, kiivaimmat ovat puhuneet pahoinvointialueista. Olen jotenkin ymmärtänyt, että se on tämän heidän uskonsa, järkkymättömän sellaisen, ilmentymiä.

Kah, kun puolueiden kannattajat ovat toisinaan sangen irrationaalista väkeä, tunteella menevät, ja vastustajan tehdessä ”maalin” protestoivat, syyttävät paitsiosta tai muusta sääntöjen rikkomisesta. Tämä pätee hamasta vasemmasta hamaan oikeaan ja eritoten keskustaan.

Viikko sitten kävin työterveydessä kipeän polveni vuoksi. Se toimii, tulkoon sanotuksi, yksityisen terveysfirman palveluna. Lääkäriin pääsin neljän päivän odotuksella, mutta röntgeniin heti lääkärin vastaanoton jälkeen. Ja iltapäivällä lääkäri soitti ja kertoi sen, minkä olen tässä aiemmin kertonut. Minä olin lääkärille sanonut, ettei talouteni kestä heidän varmaan loistavaa tekonivelkirurgiaansa, ja pyysin mahdollista lähetettä julkiselle puolelle. Sen teki tuo yksityinen terveysfirma (miten niin yksityinen, pörssiyhtiö siis), ja muutamaa tuntia alle viikon päästä tupsahti siltä etukäteen haukutulta hyvinvointialueelta kirje, että sinulle on sitten varattu aika ortopedille. On siihen reilu puoitoista kuukautta, mutta niin oli edelliselläkin kerralla, saati ettei ollut vieläkin kauemmin.

Ei ole siis sen puolesta mennyt huonommaksi jos ei paremmaksikaan. Tuskin pääsen enää presidenttimme synnyinkaupungissa olevalle leikkauspöydälle, kuten viime kerralla, mutta ei sillä minun puolestani väliä. Kunhan kukaan leikkaussalissa ei aivasta, kun ortopedi – jos hän niin suo – nivelöi oikeaa koipeani. Ja se aivastaminen, joka johti potilaan kuolemaan takavuosina, tapahtui yksityisellä puolella.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäinen kokemus hyvinvointialueen toiminnasta

  1. Paras esimies minulla on ollut sellainen, joka ei tehnyt eroa ihmisten välillä puolueen perusteella eikä kyllä minkään muunkaan.

    Toivottavasti saat itsesi pian kuntoon. Oma hammashuoltoni on vähän katkolla, kun ajattelin kokeilla siirtymistä julkiselle. Odotettu on.

    Tykkää

    1. Juu, eihän kukaan sivistynyt ja täysjärkinen ihminen määrittele toisia värin tunnustamisen perusteella – paitsi täällä netissä jopa usein. Tsemppiä hammashoitojonoon. Täällä lounaisrannikolla julkinen puoli toimii yllättävän hyvin siinäkin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s