Jatkoa edelliseen.
Puhelin eilen 89- vuotiaan henkilön kanssa. Asuinpaikkakunnallaan oli niin kova tuuli, ettei hän ollut viitsinyt käydä postilaatikosta sanomalehteä. Kertoi, ettei ole viitsinyt ottaa digitaalista lehteä käteen. Ja miksipä ei. Ensimmäiset digitaaliset sanomalehdet kun alkoivat ilmestyä hänen ollessaan jo ihan aikuisiällä. Tietokonetta ja älypuhelinta hän käyttää, kumpaakin enimmäkseen säätietojen seuraamiseen (ennen ratiosta niitä sai vain tunnin välein).

Henkilö on sellainen, joka aluksi tiesi kaiken, sitten ei tiennyt mitään, sittemmin olen joutunut myöntämään, että kyllä se sittenkin jotain taitaa tietää. Kun itse jo kolkuttelen eläkepäivien jos ei porteilla niin ainakin kiertoliittymän kohdalla, olen taipuvainen mitä jyrkimmin sanomaan, että on hän minua tuhannen viisaampi.

Niin kuin nyt nämä hallitusneuvottelut. Monta kertaa päivässä sinänsä ihan kätevä, liikkumista seuraava kello värisee ja piippaa, ja syöte kertoo, että hallitusneuvotteluissa puhutaan nyt tätä. Sitten sitä, että joku porukka kauhistelee, mitä tästä tuleekaan, toinen porukka taas, että nythän tässä vasta elämä alkaa.

Sekin kuuluu asiaan. Jonkun mielestä menokuri on hyvä, työnteon pitäisi olla aina kannattavampaa kuin tuilla olo ja että työ on parasta sosiaaliturvaa. Mutta jo vänkää joku vastaan, että sillä työnteosta saatavalla palkalla pitäisi elääkin.

Äijä huokaisee. Tämä on aika monta kertaa nähty saati ettei kuultukin. Jos ne saavat semmoisen hallituksen, joka nauttii Eduskunnan luottamusta, niin nehän säätävät lakeja mieleisiään. Kansalaisella on joidenkin mielestä oikeus arvostella lakeja, toisen mielestä pitäisi noudattaa laillisen, vaalien tuloksena hallituksen päätöksiä mukisematta. Mielenkiintoinen on se havainto, että jos hallitus on mieleinen, niin tuo noudattamisasia on pinnalla etenkin oletetun tulevaisen hallituksen mielestä. Että noudattaa pitäisi. Vastapuoli, siis väistyvä hallitus, ei ainakaan yhtä painokkaasti ole arvostelijoitaan kriminalisoinut, vai liekö minulla väärä havainto. Ainakaan Twitterissä ei sitä päivää ollut, jolloin väistyvää hallituta ei arvosteltu ja heidän tekojaan kauhisteltu. Jos joku puolusteli, niin hän oli vihervasemmistolainen tuholainen.

Nyt puolestaan Twitter täyttyy kauhistelusta tulevan hallituksen tekemistä tuhoista. Se kuulostaa olevan myyräntyötä, pullikointia laillisesti valittua Eduskuntaa ja mahdollisesti tulevaa hallitusta vastaan.

Äijä ärähtää, että pitäkää nyt suunne, kumpikin. En suuremmin arvosta pääministeripuoluetta 2015-2019, mutta siellä oli menneinä aikoina muuan vilkas karjalaisukko, joka ärähti: ”Kansa on puhunut, pulinat pois.”


Että aika polarisoitunutta tuo keskustelu tuppaa olemaan, ja se kertoo minusta ensisijaisesti nopeiden voittojen tavoittelusta ynnä suoranaisesta tyhmyydestä, jolle Nummisuutarin Esko oli vihainen kuin rakkikoira.

Sitä vain, että eihän Eskollekaan sitten niin kovin hyvin tainnut käydä…

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Uutissyöte – seuraamme hetki hetkeltä ja muuta maailmanmenoa

  1. Niin, Pulinat pois on niin hyvä lause että jo miltei odottaa sitä eri haastateltavien suultä vaikka osa ei ole sitä aitoa ensimmäistä lausahdusta TV:stä mustavalkoisena kuullutkaan. Kansa on puhunut osuus voisi olla myös että kansa on sanansa sanonut vaikka kumpikaan ei ole ihan sanatarkasti totta. Kansalaiset ovat äänensä antaneet ja sillä sipuli -sanoisin minä katkeran tappion äärellä-

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s