Olisiko ollut talvi 1974, kun Pekka-serkku tuli yökylään. Hänellä oli kainalossaan isoveljensä juuri ostama levy, jonka takakannessa luki isoilla kirjaimilla:

LEVYÄ ON SOITETTAVA PIRUN LUJAA

PITÄÄHÄN NAAPURINKIN KUULLA

EI NE SEINÄT SIITÄ HAJOO

Kyseessä oli tietysti Hurriganesin ensimmäinen LP Rock & Roll All Night Long. Se niin sanotusti kolahti kuin metrinen halko, ja etenkin A-puolen live-vedot ovat rock and rollia ihan parhaimmillaan. Remu, Cisse ja Albert saivat aikaiseksi meiningin, jollaista ei meillä Keski-Suomessa oltu kuultu.

Pekka-serkun kanssa käytiin katsomassa Hurriganesia oikein livenäkin Saarijärven kamalassa Kisasuojassa, keikka alkoi siten, että farkkuasuun ja hattuun pukeutunut herra käveli lavalle ja karjui mikrofoniin: ”All right ladies and gentlemen, rock and roll, Hurriganes, have a good time!”.

Tietty olimme jo ikävään asti odottaneet. Ja niin näimme Remun, leoparditakkiin pukeutuneen Cissen ja kitaravirtuoosi Albertin, ja kotiin palasimme korvat soiden – en ollut koskaan kuullut niin kovaäänistä soitantaa.

Kyllä se LP piti itsekin hankkia.

Mutta jorinat sikseen, antaa rock and rollin esittäytyä. Hurriganes: Satur’ly Night Club

4 kommenttia artikkeliin ”Äijän klassikot vol.5 -rokenrool!

  1. Kovaa se iski myös meillä! Keikan näin Jämsän Pavilla. Remua on sitten nähty myöhemminkin. Kyllä Hurriganesia pitää aina annoksia saada kuunteluun säännöllisin epäsäännöllisin välein.

    Tervetuloa mukaan Lauantaiklassikoihin!

    Tykkää

Jätä kommentti