Kuulostelin tässä taasen radiota oliko se aamulla vain jonain toisena aamuna. Oli aiheena se, että Saksan pitkäaikainen liittokansleri Angela Merken lopetteli ja jäi eläkkeelle.
Oli Merkelin lempinimi kaiketi saksanmaalla ”Die Mutti”, äiskä.

Hän se oli voimakas vallankäyttäjä puolentoista vuosikymmenen ajan. Meillä Suomessakin on kokemusta vastaavasta, Urho Kaleva Kekkonen oli presidenttinä kaksi ja puoli vuosikymmentä, eli melkein vuosikymmenen pitempään kuin oli äiskä Saksanmaalla.

Kumpikin mainittu vaikutti voimakkaasti hallitsemansa maan asioihin valtakautenaan. Semmoinen ero heillä on, että Äiskää ylistetään ja kiitellään, vaan Urho Kaleva Kekkosta enimmältään syytetään. Kumpikin oli tavattoman suosittu oman kansansa keskuudessa. Kekkonen tuppasi vaientamaan vastustajansa, miten teki äiskä?

Mielenkiinnolla odotan, jos vielä elonpäiviä saan, saksalaisten historioitsijoiden arvioita Merkelistä. Suomessahan Kekkonen on jo todettu ryssän kätyriksi ja hännystelijäksi. Mahtaako Äiskä saada arvostelijoita?

Toki on semmoinen ero Urkilla ja Äiskällä, että äiskä lopetti vapaaehtoisesti, Urkki piti vallankahvasta kiinni ihan Alzheimerin taudin näkyvään vaiheeseen asti.

Että en minä osaa sanoa, sanokaa te.

2 kommenttia artikkeliin ”Äiskä jäi eläkkeelle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s