Niin, pitäisi oikeastaan lähteä tuonne temppeliin tai vähintäänkin kotivirtuaaliurun pukille ja alkaa käydä läpi neljältä alkavaa kirkkokomentoa. Työmoraalini velvoittaa tekemään parhaansa.

Mutta tuntuu käyvän kuin Päätalon Kallelle halonteossa marraskuun lopussa 1939, ajatukset ovat muualla.

Kuinkahan monta sotaleskeä ja – orpoa siellä on jo tullut?
Kuinkahan monta velkarahalla hankittua ja vielä maksamatta olevaa kotia siellä on tuhottu?

Kävin aamupäivällä hiihtämässä, ja reuhdoin paljolti kiukun antamilla voimilla. Olen jostakin syystä hommannut semmoisen urheilukellon, vaikken urheilekaan, mutta tallennan sillä liikkumiseni. Ehkä vähän lapsellista touhua, myönnän, mutta paljon typerämpiäkin asioita maailmassa tehdään kuin seurataan omaa liikkumista ja sen vaikutusta terveyteen.

Joka tapauksessa keskinopeuteni oli koko talven paras, ja matkaakin kertyi viisitoista kilometriä. Kiloni olivat tässä alkuvuodesta kaikkea muuta kuin parijonossa, vaan nyt aletaan lähestyä parijonoa.

Mitä auttaa tämä avautuminen tänne nettiin? Ei yhtään mitään. Jos ehkä terroristisen presidentin avustajat sen seuraavat ja lukevat, niin hymähtävät ja tuumaavat, että mitä sitten.

Että kaipa tässä on urkupenkille mentävä. Se lienee parasta, mitä nyt pystyn tekemään. Eipä minusta kyllä oikein muuhun olekaan.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Huokaus

 1. Aikoinaan paikallisessa kulttuurielämässä toimiessani tilasin useita musiikkiryhmiä esiintymään Ukrainan kansainvälisen kulttuurikeskuksen kautta. Tasokkaita laulu- ja soitinyhtyeitä ja solisteja sekä Ukrainasta että Moldoviasta. Keskuksen sivuilla on nytkin konsertteja merkitty eri puolille Suomea ensi jouluun saakka. Jos toteutuvat, suosittelen kuulolle menoa lämpimästi.

  Keskuksen kotipaikka näkyy nykyään olevan Hämeenkyrö, mutta Tampereelle se perustettiin 1990- luvun lopulla.

  http://ukraina.fi/fi/

  Keskuksen johtaja Andriy K. soitteli ja tarjosi esiintyjiä, ja myönteisen vastauksen saatuaan tuli soittajien ja laulajien kanssa. Kysyin häneltä kerran, onko tullut käytyä Lenin-museossa Tampereella. Vastasi asuneensa Lenin-museossa niin monta vuotta, että ei kiinnosta.

  Mikäli ketsuppi maistuu, suosittelen Heinzin tahi Feliksin sijaan S-kaupan Extraa, 50 senttiä kilon pullo, valmistettu Ukrainassa.

  Tykkää

  1. Kavi, hyvin olet tehnyt kun olet ukrainalaisia ottanut esiintymään. Meidän kylällä on, kuten tuossa jossakin vuodatuksessani mainitsin, ollut vuosikaudet eräällä puutarhatilalla kesäisin ukrainalaisia nuoria naisia – siis jotain kolme-nelikymppisiä kaunottaria – töissä. Töittensä ohella tekivät lisätienestiä poimimalla mustikoita ja möivät niitä työkaverilleni sitten.
   Vuonna 2014 olivat hartaasti pyydelleet, josko saisivat jäädä pitemmäksi aikaa, mutta eihän puutarhalla sadonkorjuun jälkeen hommia ole, ei vaikka kuinka haluaisi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s