Marraskuussa maksoimme sähköenergiasta vähän yli 20 senttiä kilowattitunnilta, nelinkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna. Seurasimme tarkkaan pörssisähkön hintoja. Yhtenä viikonloppuna se oli melkein ilmaista. Siinä olisi kelvannut lattialämmitykset laittaa päälle ja käydä vaikka saunassakin, eikä olisi tuntunut missään. Vaihdettiin siihen kuuluisaan pörssisähköön.

Kymmenen minuutin päästä sähkö maksaa vain 31,305 senttiä kilowattitunnilta, ja aiomme lämmittää kotiamme ilmalämpöpumpulla tunnin ajan. Lisäksi ensi yönä kolmisen tuntia. Meille asennettiin eilen semmoiset kauko-ohjattavat releet, joilla voimme hallita neljää sähkösyöppöä: lämminvesivaraajaa, kylppärin ja keittiön lattialämmitystä ja ilmalämpöpumppua.

Yöllä on halpaa tuossa neljästä seitsemään, silloin laitan taas ilmalämpöpumpun päälle.

Vaimokulta sanoi usein alkuvuodesta: tee uusi sähkösopimus. Olin jotenkin unessa, ja kun uuden sähkösopimuksen aika tuli, oltiin lähinnä minun vuokseni erittäin kalliiden vaihtoehtojen äärellä.

Kuitenkin:

En toki vaihtaisi olotilaani vaikka Hersonin tai Kiovan asukkaiden kanssa. Minua vain suunnattomasti potuttaa se, että sähköyhtiöiden osakkeenomistajat saavat tekemättä yhtään mitään ihan huippuosingot. Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että saisivat vaikka 4-6% osingot, sehän olisi ihan kohtuullista ja markkinatalouttakin. Nykyisestä suurmarkkinataloudesta en käyttäisi enää toimittaja Taanilan nimitystä kapitalismi, vaan paremminkin kartelli…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s