Susu Petal on julkaissut jo vuosien ajan lauantain klassikoitaan, ja ne kaikkki ovat olleet hyvin hyviä.
Varmaan jokainen musiikkia kuunteleva voi laittaa omat suosikkikappaleensa ruotuun.

Minun musiikkimakuni on hirveän monipuolinen. Usein kuuntelen radiosta vaikka ohjelman Muistojen bulevardi, jossa tulee komeaa iskelmämusiikkia hienoin sovituksin. Ikuisesti muistan Van der Graaf Generatorin albumin Pawn Hearts vuodelta 1971, kakkospuolen täyttävä A Plague of Lighthouse keepers jätti elinikäiset jäljet. Samoin Pink Floydin albumi The Dark Side of the Moon. Tai King Crimsonin Larks’ Tongues in Aspic tai Camelin The Snow Goose.

Tai sitten taidemusiikin puoli: Ravelin Bolero, Beethovenin pianosonaatit tai sinfoniat tai pianokonsertot, Mozartin tuotanto.

Vuonna 2000 sain olla mukana laulamassa Tampereen konservatorion kuorossa Johann Sebastian Bachin Johannes-passiota. Minulla oli jopa pienenpieni soolo siinä: lauloin ylipapin palvelijan sanat: ”Solltest du dem hohem Priesten also antvorten”. Mutta tässä teoksessa, sen loppupuolella on aivan ihana kuoro-osuus: ”Ruht wohl”. Se on siitä lähtien, liki neljännesvuosisadan, mennyt aina suojauksestani läpi. Kaunista ja loppuun ajateltua musiikkia, vakavalla sanomalla. https://www.youtube.com/watch?v=O9bOaHvKUZE

4 kommenttia artikkeliin ”Ne kappaleet, jotka menivät suojauksesta läpi

  1. Lauantaiklassikko on mukava tapa muistella erilaista musiikkia, löytää vanhoja suosikkeja ja ennenkin kuulemattomia kappaleita.

    Oma musiikkimakuni on myös todella laaja ja sekalainen. Musiikki on niin paljon fiiliksistä kiinni, aina ei sama nappaa.

    Tuo kuoro-osuus on sykähdyttävä, läpäisee todellakin ja syvälle.

    Tykkää

    1. Voi että minäkin voisin lauantaiklassikoita julkaista, mutta kun olet sen kehittänyt, niin laitanpa vain silloin tällöin omiani…

      Liked by 1 henkilö

      1. Saturday Classics ei ole minun keksintöni, Lepis on vetänyt sitä monta vuotta. Tule ihmeessä mukaan, haaste kaipaa uusia ihmisiä.

        Lepiksen blogissa on yläpalkissa Saturday Classics-osio, jota kautta löytyy aina uusi koontisivu.

        https://lepis.wordpress.com/

        Tykkää

Jätä kommentti