Opin uimaan elokuussa 1965, 3 1/2 -vuotiaana Katsoin kerran kun naapurin Eija ui siellä vedessä, ja selvästi näin, kuinka hänen kätensä haroivat koiraa uidessa kannatellen koko kroppaa.

Päätin yrittää samaa samana iltana, kun meillä  oli saunailta. Se oli keskiviikko. Perheellämme oli tapana käydä kesäisin saunasta uimassa. Isä, äiti ja isosisko osasivat jo. Kun elokuisena iltana kuun möllöttäessä taivaalla menimme rantaan, menin kahlaten veteen ja vetelin naapurin Eijan tavoin käsiäni, ja uin laiturin päähän ja nousin ylös.  

Seuraavana päivänä menin siskon kanssa rantaan, hyppäsin laiturin päästä veteen, ja kylän mattopyykillä olevat naiset siunailivat: ”Herra Jumala, nyt tuo poika hukkuu”.

https://susupetalsanat.files.wordpress.com/2022/09/vko39.jpg
Viikolla 39 on vuorossa jälleen kuvahaaste. Ei ole kolmea sanaa, vaan yllä oleva kuva. Katso kuvaa ja löydä siitä sadan sanan tarina. Älä anna minun tarinani johdattaa sinua, kuvasta löytyy paljon muutakin kerrottavaa.
Muuten ohjeet ovat samat tutut eli krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.

Jätä krapusi linkki SusuPetalin blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

Advertisement

11 kommenttia artikkeliin ”Veden viehätys

 1. Päivitysilmoitus: Lähdön hetki | SusuPetal
 2. Saman ikäisenä minäkin opin uimaan, keväällä täytin 3 vuotta ja kesällä isä opetti uimaan. Lähellä oli Porvoonjoki, jonne aina karattiin naapurin poikien kanssa. Oli parempi osata uida.

  Tykkää

 3. Itse olen opettanut uimisen alkeet 3-votiaalle pojalleni, tyttären isä taas saman ikäiselle lapsellemme. Molemmat kävivät vielä kyllä uimakoulunkin. Tärkeä taito osata mahdollisimman nuorena. Sinä olet kyllä ollut rohkea lapsi, kun vain mallia katsomalla opettelit ja vielä osasitkin heti.

  Tykkää

  1. No ainakin tuossa asiassa, joo. Koko sen kesän olin pulikoinut käsipohjaa kotikyläni yhteisrannassa. Se uimaan oppiminen oli tosiaan kummallinen oivallus, kun teki mieli oppia uimaan.
   Krapuani en osannut tiivistää niin paljoa, että olisin ennättänyt kertoa, kuinka naapuruston tädit (mattopyykillä olivat) toruivat.
   Ja tosiaan, me kersat uitiin siinä mattopyykkäreitten seassa. Ja ollaan koko se joukko vielä hengissäkin.

   Liked by 1 henkilö

 4. Kukaan ei koskaan opettanut miten uidaan mutta tein kuten sinä, seurasin mitä muuta tekevät ja tein perässä. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen pysyin jo pinnalla. Mukava lapsuusmuisto.

  Tykkää

 5. Oma kiinnostus ja halu oppia asioita auttaa onnistumiseen.
  Minä opin vasta koulua aloittaessani uimaan. Kesätyönä paljon myöhemmin pidin kunnan palkkalistoilla uimakoulua eri kylillä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s